PDL: Ponta vrea să-și subordoneze justiția. A propus un subaltern al său

Premierul Victor Ponta nu a propus un tehnocrat independent în funcția de ministru al Justiției, ci „și-a propus subalternul”, iar prin această propunere el vrea „să-și subordoneze justiția”, spune Partidul Democrat Liberal, joi, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Premierul Victor Ponta nu a propus un tehnocrat independent în funcţia de ministru al Justiţiei, aşa cum îi place să-l prezinte pe cel ales de el pentru acest portofoliu. Şi-a propus subalternul. «Tehnocratul independent» Robert Cazanciuc a fost subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al primului-ministru din perioada 2001-2004, exact în perioada în care Victor Ponta era şeful acestei instituţii. Prin propunerea lui Robert Cazanciuc pentru functia de ministru al Justiției, Victor Ponta vrea să-şi subordoneze Justiţia”, menţionează democrat-liberalii în comunicat.

Liderii democrat-liberali mai precizează că „vestea proastă pentru Victor Ponta este că, în timpul guvernării PDL, Justiția a reușit să devină independentă și imună la presiunile și controlul politic”.

„Partidul Democrat Liberal a fost şi a rămas singurul partid din România care a luptat pentru o justiţie independentă. Ca principal partid de opoziţie, PDL va monitoriza şi va sancţiona orice abuz al USL împotriva libertăţii justiţiei”, mai precizează comunicatul.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.