Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Pe Malul Lacului (On the lake) by Remus CERNAT

Publicat: vineri, 22 noiembrie 2019

 

EXCLUSIVITATE

Era odată ca niciodată o fetită frumoasă care trecea pe nesimțite cu cei 16 ani ai săi de la statutul de fetiţă la cel de fată, rămânând totuși fetiţa răsfăţată a mamei (fără tată) ce o copleşea cu îmbrăţişări, pupături, cadouri, şi mai ales tone de grijă! Însă  educaţia ei aleasă şi diversă (dansa, picta, cânta, recita, juca tenis) împreună cu spiritul ei iscoditor şi avalanşa de informaţii de pe internet  îi dădeau o aură de maturitate proprie fetelor mai mari…

Şi cum stătea ea pe  marginea lacului, vorbind cu fluturaşii: “ Ooh fluturaşii mei dragi ce-aş  vrea să fiu şi eu aşa frumos colorată ca voi şi să pot zbura, dar nu chiar aşa din floare–n floare, una singură mi-ar ajunge“, cu păpădiile: “Ooh păpădiilor, aşa puternice şi totuşi aşa sensibile, aş vrea să mă las şi eu purtată de vânt fără griji ca voi”, şi cu broscuţele: “Ooh broscoii mei simpatici şi caraghioşi, câte pocitanii râioase ca voi trebuie să sărut până apare un Prinţ ca în povești!?” apăru deodată un peştişor strălucitor! “Ooh ce peştişor interesant, luminos, ce păcat că nu eşti peştişorul de aur ca să-mi îndeplineşti  trei dorinţe! Tu pari a fi peştişorul de argint; poţi îndeplini dorinţe? – Eu nu pot îndeplini dorinţe însă pot da sfaturi care împlinesc dorinţele!

Ei, de sfaturi sunt sătulă, n-am nevoie de sfaturi, mai aştept, poate vine peştişorul de aur!- Bine, scumpa mea, succes!“ Şi plecând peştişorul strălucitor lăsă în urma lui, aproape de mal, un pandantiv de aur în formă de taur pe care scria M 6:33 şi o brăţară sub formă de cruce cu diamante! Fermecată de frumuseţea şi strălucirea  cadourilor, alergă în grabă la mamă ca să-i desluşească  mesajul peştişorului, dar mama nu se pricepu şi merseră împreună la preotul satului.

“Sărumâna părinte, fiica mea a întâlnit pe mal un peştişor  de argint vorbitor care  i-a făcut aceste minunate cadouri şi vrem să ştim, fata mea insistă, dacă e vreun mesaj ascuns

– Oh dragele mele, mă bucur că aţi venit la mine, păcat că Biserica noastră Ortodoxă nu crede în basme şi superstiţii populare, dar dacă totuşi aţi venit până aici aş putea să încerc o tâlcuire: Uite, tăuraşul ăsta de aur ar putea fi un bărbat,  frumos şi bogat  de tip taur comunal  de care fiica ta extrem de pretențioasă  va avea nevoie ca să fie fericită, iar crucea cu diamante înseamnă că bărbatul acesta puternic înduhovnicit va face multă milostenie Bisericii și oamenilor nevoiași, iar peștișorul de argint era de fapt Îngerul tău păzitor şi nu era din argint era din platină, acoperit cu zale din platină. Voia să te călăuzească acum la început de drum pe calea cea dreaptă.

M 6:33 înseamnă Evanghelia  după Matei Capitolul 6 versetul  33Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte se vor adăuga vouă.

Căci fără rugăciune, spovedanie, duminica la Sfânta Liturghie şi restul rânduielilor bisericeşti, fiica ta, avidă de nou, scump și mult cum ai educat-o, şi tu şi internetul, va încerca vreo 300 de bărbați până o să găsească  unul mai de Doamne ajută …şi nu e sigur că va rămâne cu el… iar tu vezi cât de greu e într-o familie fără soţ/tată! Dumnezeu să vă  binecuvânteze fiicele mele!”

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

 

 

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin!

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=112013

Publicat de la data nov. 22 2019. Categorii ARTA CARE ZIDEȘTE (Art that Builds) by Remus CERNAT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

8 aprilie 2020, 16:04
 

ENE
Soare
19°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 24%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 6:44
Apus: 19:52
Prognoza 9 aprilie 2020
Zi
 

VSV
Soare
22°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

V
Senin
7°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 281.120 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team