Pelicula ”Lemonade”, a regizoarei Ioana Uricaru, în secţiunea Panorama a Berlinalei

Pelicula ”Lemonade”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru, produsă de Cristian Mungiu, a fost selectată în secţiunea Panorama a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care are loc în perioada 15-25 februarie, s-a anunţat joi pe site-ul festivalului.

”Lemonade” spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care s-a stabilit de curând în Statele Unite împreună cu Dragoş, fiul ei de nouă ani, după ce se căsătoreşte cu Daniel, un american angajat în construcţii. Filmul narează mai multe întâlniri pe care eroina le are pe parcursul unei singure zile şi în urma cărora descoperă că ”visul american” rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-şi permit să plătească preţul.

Din distribuţia acestei coproducţii (Romania-Germania-Canada-Suedia) fac parte Malina Manovici, Steve Bacic, Dylan Scott Smith, Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu.

Secţiunea Panorama cuprinde 47 de filme din 40 de ţări, dintre care 37 vor fi prezentate în premieră mondială, inclusiv coproducţia Lemonade, iar 16 sunt realizate de regizori la debut. Secţiunea se va deschide cu pelicula ”Styx” în regia lui Wolfgang Fischer pe 16 februarie la Zoo Palast, se precizează pe pagina festivalului.

O viziune artistică inedită, curajul de a fi diferit, preferinţa către straniu, o profundă cunoaştere istorică sau poveşti despre personalităţi care deschid noi orizonturi, acestea sunt obiectivele secţiunii Panorama care doreşte să culeagă şi să prezinte publicului cele mai noi impulsuri şi tendinţe din creaţie cinematografică şi care acordă şi o serie de premii.

Este al treilea film românesc selectat în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, alături de lungmetrajele „Nu mă atinge-mă” („Touch Me Not”), regizat de Adina Pintilie, în competiţia oficială, şi „Fotbal Infinit”, regizat de Corneliu Porumboiu, în secţiunea Forum.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.