PENSIOARĂ, PENSIOARĂ !

Gata ! De amânat, s-a amânat Legea, însă circul continuă pe televiziuni. Nu trece zi ca propaganda să nu-și facă loc pe sticlă. Decizii de ultimă oră !”, Noi vești despre pensii !”, Se măresc pensiile / scad pensiile !”… 
Nebunie !
Olguța, în formă maximă iese la rampă cu noi știri și gulgute. Pentru viitor, bineînțeles ! O veste de ultimă oră anunță creșterea ajutorului social la 640 de lei/lună pentru asistații social. De la 1 ianuarie 2018.
Pomană acordată de ani de zile, din fondul de pensii ! A celor care au cotizat ani și ani. Se ajunge la un paradox nemaiîntîlnit în vreo altă țară a Uniunii Europene ! Pensia minimă a celor cu un stagiu de muncă legal, devine mai  mică decât pomana acordată de guvernarea pesedistă unora care nu au muncit o zi în viața lor ! Se creează o discriminare, care încurajează, totodată nemunca. Dar, securizează votul !…
Liderul national, privind numărul cel mai mare de asistați care primesc pomana, garantată  de stat, este județul Teleorman, unde 2,86% dintre locuitori beneficiau în decembrie 2015 de acest tip de „ajutor”. Urmat de județul Mehedinți, cu un procent de 2,50% și județul Buzău cu 2,42%.  
De fapt, în România, nici la această dată nu se știu / comunică lucruri elementare privind statistica pensionarilor români.
Nu știm nici acum numărul alegătorilor, așa că ce la ne-ar folosi să-l știm pe cel al pensionarilor adevărați ? Ceea ce știm e că peste 55% din pensionarii României s-au prezentat la vot.
Aș vrea să știu câți din cei 4.680.000 de pensionari înregistrați la sfârșitul lunii august 2017, în România au stagiu de cotizare complet ? Câți sunt cu stagiu incomplet ? Câți sunt fără nici o contribuție la fondul de pensii ? Câți sunt pomanagii ? Câți au pensii speciale ș.a.m.d.
Amintesc, stagiul complet de cotizare este în România de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru barbați. Cu unele excepții !?!
Aflu, pe surse, că în 2015, numărul asistaților social a fost de 608.200 de persoane, din care 478.200 în sistemul asigurărilor sociale de stat (!), reprezentând 10,2% din totalul pensionarilor din această categorie și 130.000 de persoane din rândul „pensionarilor” proveniţi din agricultura socialistă (28%). De fapt, toți falși pensionari ! Nu am nimic cu ei, dar să nu ia bani din fondul de pensii al celor care au cotizat. Tot, pe surse, aflu, că peste 49.000 de pensionari autentici au dat colțul în 2016, majoritatea fără a-și consuma banii cotizați de-a lungul anilor de muncă la fondul de pensii !
Mai e o problemă. Gravă. Cea a „pensiilor special” acordate unor categorii de „oameni ai muncii” mai egali decât ceilalți oameni ai muncii. Lumea le cunoaște sub titulatura de „pensii nesimțite”. Cât și ieșirea la pensie pe principiul aiuritoar a nu știu cât din venitul pe ultimele luni ca angajat ! Nu știu cât adevăr este la mijloc, dar vorba lelei Safta „- Nu iese foc fără fum, maică !”. Lucrurile par a fi în ceață. Nu se știe clar pe criterii au fost  acordate și nici cuantumul lor, discrepant față de pensia minima, nu se știe cum a fost stabilit. – Ba se știe ! (tot lelea Safta)
Aud că 2.000 de generali iau pensii cât 25.000 de pensionari ! Lunar. Ăsta e doar un exemplu, pe care îl întâlnim și în alte domenii. L-am preluat, mirat de numărul imens de generali. Nici Germania nu are atâția ! Unde-i onoarea militară, spiritul de solidaritate … Cum pot dormi astfel de oameni când știu că jumătate de țară se zbate în sărăcie cronică ?
Minciuna cu salariile parlamentarilor, care, cică, nu sunt salarii, ci indemnizații, dar li se acordă „pensii nesimțite” pentru cele două-trei zile în care se spetesc muncind în marea Casă a Poporului, e arhicunoscută. Mai sunt și alte zone clar-obscure unde se petrec lucruri nefirești pentru o democrație europeană !
Nu se mai sulfă o vorbă despre cele devalizările repetate ale Fondul naţional de pensii, de ordinul a miliarde de dolari / euro petrecute în perioada postdecembristă, precum și prin activarea acestor pensii speciale, în fapt şi drept ilegale. Cât s-a recuperate din aceste hoții ?
Astfel, cei care fac ca o națiune să evolueze cu adevărat, mă refer la cadrele didactice și cele medicale sunt, în continuare, umilite de guvernanții instalați prin voința populară (18%).
  Unii politruci au un CV de tot râsul, dar ce mai contează, doar scara valorilor în România a fost răsturnată încă de la Contrarevoluția tovarășului Iliescu din seara zilei de 22 decembrie 1989. Sistemul public de pensii este puternic afectat de apariția categoriilor de persoane cu statut „special” care au un mod de calcul total rupt de realitate,  care a dat naștere pensiionarilor de lux și priveligiaților care și au votat legi speciale. Reducerea anormală a vârstei de pensionare în justiție, poliție, armată, servicii, diplomație unde speranța de viață este foarte mare influențează, de asemenea, bugetul. Am văzut cum mulți pensionari de lux se înghesuie să lucreze mai departe, chiar dacă au pensii mari și sănătatea „zdruncinată” de condițiile „inumane” de lucru. Ei, rezistă cu stoicism și nu se mai satură ! 
Până când ?
P.S. a) Văd că alde Copil confundă Patria cu unii din conducătorii ei vremelnici. Nu joacă în echipa țării, pentru că România nu a făcut nimic pentru el. Gândire de gâgă, idee preluată și colegul Ilie Năstase. De Năstase nu mă mir, pe el capul nu l-a dus niciodată la ceva bun, în afară de loviturile măiastre de la tenis. A juca cu numele țării tale pe piept e o un act de mândrie personală și națională ! Patria suntem noi toți, domnilor tenismeni, toți cei 30 de milioane de români răspândiți pe toată planeta. Pe ei îi reprezentăm, nu gașca lui Dragnea și Tăriceanu ! 
S-a ajuns să avem români din Diaspora mai patrioți decât cei de pe plaiuri mioritice. Rușine, tuturor celor care gândesc astfel !   
b) Nicu Dacul scrie: „Dacă un bolnav cu handicap scrie o carte îi tai ajutorul. Dacă un pușcăriaș scrie o carte e recompensat cu reducerea pedepsei. Eu nu pricep.” Nici eu, Nicule !… Deja, mulți foști pușcăriași, recent eliberați pe motiv de condiții inumane, dau lovituri pentru a avea cazarea gratuită peste iarnă. Doar trăim în țara tuturor posibilităților !…

Toate bune ?
Sergiu GĂBUREAC

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.