Pensionari din toate zările, cruciți-vă!

După o viață de muncă, după zeci de ani de tras la șaibă sau la sapă, după ce au încercat să construiască socialismul, dar nu le-a ieșit din prima, milioane de români au ajuns, în ultimii ani, la vârsta pensiei. S-au bucurat de puținii bani primiți, s-au bucurat și de câte ori li se mai dădea ceva și majoritatea au votat, în ăștia 27 de ani scurși de la Revoluție, nu politicienii care păreau mai competenți, ci pe cei care le promiteau mai mult, chit că nu se țineau niciodată de cuvânt. Dar pensionarii, firi răbdătoare și având toată viața înainte, credeau, mereu și mereu, aceleași promisiuni mincinoase. Au făcut-o încă o dată în decembrie trecut și uite așa ne-au procopsit cu un guvern PSDragnea I, care a fost schimbat, ca incompentent, pentru a fi înlocuit cu un guvern PSDragnea II, compus, în mare, din aceleași nulități, dar cu alte costume și rochii de seară.

Ca să le mulțumească pensionarilor de rând că l-au adus la putere, Partidul le-a mărit pensia cu câteva zeci de lei. Mai mult n-a putut. Și n-a putut nu fiindcă n-ar fi avut bani, ci fiindcă banii ăia de-i avea erau puși deoparte. Pentru cine? Uite, de pildă pentru domnul Cornel Ciocoiu, de la Ministerul de Interne, care, la vârsta de 45 de anișori, este unul dintre cei mai proaspeți pensionari ai țării. Fiindcă legea îi permite, el s-a trecut în rezervă, după 26 de ani de glorioasă activitate în uniformă, de lupte cu plictiseala, de lungi așteptări în tranșee să se facă ora 16 și să plece acasă, etc etc, direct cu gradul de general (Napoleoane, Cezare, Alexandru Macedoane, vă ofticați, mă?) și va încasa o pensioară de 13.000 de lei. Adică, potrivit unui calcul simplu, cam câți zece pensionari care au muncit, fiecare, vreo 40 de ani. Carevasăzică, potrivit arimeticii noi, pesediste, 26 de ani de muncă de birou sunt remunerați la pensie cu aceeași sumă cu care sunt remunerați 400 de ani de muncă în fabrici și uzine. Ei, acum pricepeți principiile eticii și echității pesediste?

Și stați liniștiți la locurilii voastre, dragi pensionari normali, nu speciali, că asta nu e tot. După ce că încasează frumușica sumă mai sus menționată, domnul Ciocoiu a fost numit, chiar a doua zi de la ieșirea la pensie, secretar de stat în MAI de premierul DouăDoze, pe un salariu de vreo 10.000 de lei. Pentru că se poate și asta, după ce PSD a anulat legea lui Boc, prin care asemenea cumulări nesimțite de pensii&salarii erau interzise. Deci noi, proștii care cotizăm încă la CAS, CASS, CASSS și multe alte d-astea cu s-uri în coadă, precum și pensionarii normali, care au cotizat toată viața, îi plătim domnului Ciocoiu vreo 230 de milioane lei vechi pe lună. De ce? Pentru că el e special. E un om deosebit, cu talente deosebite și merită banii ăștia până la ultimul leuț. E atât de special încât, dacă am mai avea scriitori realiști, ar scrie un roman intitulat ”Ciocoii-s noi, restul îs boi”, special despre alegătorii care au votat ca plăvanii și au permis apariția acestor șmecherii legislative.

Sunteți mulțumiți, dragi pensionari, de ce-ați votat? Sunteți mulțumiți că voi abia de luați o mie de lei pensie, după 40 de ani de muncă, iar domnii speciali din Ministerul de Interne  iau peste zece mii, după nici 30 de ani? Sunteți mulțumiți de ce moștenire ați lăsat copiilor și nepoților voștri, care vor fi nevoiți să-și rupă și ei cârca pentru a asigura pensia și salarul domnilor speciali de prin ministere? Că domnii ăștia speciali sunt juni, sunt chipeși și ferice, nu-s ca voi, să prindeți numai vreo șase-șapte ani de pensie și pe urmă s-o mierliți, ei au doar vreo 45 de ani, sunt foarte bine hrăniți și sănătoși tun, deci încă vreo 45 de ani de acum înainte, o să le tot plătim pensioara!

Lăsând gluma și pamfletul deoparte, nu e drept ca, după ce au ieșit la pensie în capitalism, milioane de români să se trezească acum că socoteala la bani li se face tot conform principiului marxist-leninist ”De la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi.” Altfel spus, cei mai mulți dintre ei, adică ăia mai trudiți, mai harnici, mai zobiți de schimburi de noapte și mai abrutizați de muncă, ies la pensie la 65 de ani și li se dau, după posibilități, câteva sute de lei pensie, plus, din când în când, niște firimituri de câteva zeci de lei, în vreme ce alții, foarte puțini și care au muncit și mai puțin, ies la pensie la 45 de ani, dându-li-se după nevoi. Dar ce să fac, dragi pensionari obișnuiți, nu pentru asta ați votat? Asta ați votat, asta primiți: și, în vreme ce vouă vă dă PSDragnea după modestele lui posibilități, cât să nu muriți de foame, pensionarilor tinerei din sistem, cu care ne tot flegmează guvernul DouăDoze de vreo două zile în cap, li se dau bani mulți-mulți, după nevoi. Și ăștia au nevoi așa de mari încât pur și simplu nu se pot abține să nu și le facă direct în capul nostru.

 

Sursa: reportervirtual.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.