Pensionarii vor rămâne fără reducerile de 50% la transportul în trafic naţional

În urma răspunsului primit de la Ministerul Muncii, respectiv Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte plata arieratelor fată de operatorii de transport pasageri, membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport – FORT iau în calcul anularea transportului gratuit sau la tarife reduse al pensionarilor şi categoriilor sociale defavorizate, se arată într-un comunicat de presă al FORT.

Secretarul general al FORT, Lorina Neagu, a semnat următoarea declaraţie de presă pe acest subiect:

„FORT a atras in nenumarate randuri atentia asupra faptului ca datoriile Ministerului transporturilor se acumuleaza, iar bugetul este din ce in ce mai redus. In momentul de fata MT are datorii restante la luna Iulie 2012 fata de operatorii de transport.
Raspunsul la intrebarea clara lansata de FORT in data de 16.07.2013 nu a fost dat de nici unul din cele doua ministere ce arata cu degetul in alta parte…la Ministerul de Finante.
FORT a adresat tuturor celor trei ministere aceeasi intrebare: ” In cazul in care nu exista buget pentru a efectua plata arieratelor in perioada urmatoare va rugam sa ne comunicati ce trebuie sa faca transportatorii rutieri in ceea ce priveste transportul catergoriilor defavorizate?“ Nici Ministerul de Finante nu a oferit un raspuns pana in prezent.
Principalul vinovat insa, de data aceasta este Ministerul Muncii care la inceputul anului curent a anulat printr-o ordonanta (4/2013) modificarile aduse prin legea 211/2012 de Parlamentul Romaniei la ordonanta 8/2011.
Principala cauza ce conduce de ani buni la aceasta situatie in care se afla MT si transportatorii o reprezinta sistemul gresit prin care se acorda reducerile si gratuitatile.
Parlamentul, dupa nenumarate interventii ale reprezentantilor FORT a simplificat procedura de acordare a acestor facilitati degrevand MT si operatorii de transport de problema financiara.
FORT considera ca atata timp cat nu exista buget pentru acoperirea acestor arierate, Guvernul trebuie sa revina la solutia data de Parlament sau pur si simplu sa renunte sa faca protectie sociala pe „spinarea” agentilor economici din transporturi.
Pe fondul diminuarii bugetului MT cu inca 950 mil. este din ce in ce mai clar ca nu exista sanse ca aceste arierate sa fie achitate, fapt ce conduce la refuzul transportatorilor de a mai acorda reduceri si gratuitati”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.