Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

PER București atenționează autoritățile locale

Publicat: luni, 04 decembrie 2017

            PER BUCUREȘTI atrage atenția autorităților administrației publice locale asupra impactului negative, rezultat în urma utilizării în exces și, mai ales an de an, a unor fluide pentru combaterea poleiului, cum ar fi soluții de clorura de calciu, clorură de sodiu sau chiar sare în stare solidă.

            Pe lângă faptul că aceste fluide produc stricăciuni la nivelul îmbrăcămintei asfaltice, distrug prin fenomenul de agresivitate chimică conductele de canalizare al apelor uzate, contribuind astfel la producerea de exfiltrații în subteran a unor ape cu multiple forme de agresivitate (sulfatică, a ionului de amoniu, acidă etc.) poluând intens stratul acvifer de mică adâncime.

            Apa freatică astfel poluată, manifestă la rândul ei o puternică agresivitate asupra elementelor din metal, beton și beton armat din componența construcțiilor pozate în subteran (fundații, subsoluri, rețele de conducte tehnologice, conducte de distribuție a apei potabile, conducte de canalizare etc.), contribuind la distrugerea treptată a lor. Agresivitatea apei subterane asupra construcțiilor este cea mai gravă pentru că le slăbește rezistența la factorul seismic, ele devenind astfel vulnerabile la cutremure de mică intensitate.

            Un alt efect negativ al acestei practici s-a constatat la nivelul poluării solului cu aceste substanțe care îi distrug bonitatea și o dată cu ea, afectează atât modul de dezvoltare al covorului vegetal, cât mai ales al tuturor arborilor ornamentali plantați în imediata apropiere a aliniamentelor stradale. În aceste condiții, specii arboricole precum teiul, plopul, arțarul, paltinul, castanul etc. prezintă un risc ridicat la fenomenul de uscare totală sau parțială, iar procesul de producere al doborârii lor la vânt se accentuează.

            Pentru combaterea poleiului de pe trotuare sau de pe carosabil se pot utiliza produse antiderapante solide și cu efect inert la contactul cu apa care pot fi strânse mecanic după finalizarea procesului de îngheț, evitând astfel producerea acestor procese disfuncționale sau de degradare și/sau distrugere care au fost prezentate, pentru care refacerea lor presupune costuri financiare enorme, ca să nu mai amintim și faptul că sunt foarte greu de realizat.

Dragos Stan
Președinte Filiala PER București

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88395

Publicat de la data dec. 4 2017. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 septembrie 2018, 18:49
 

E
Soare
25°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:59
Apus: 19:19
Prognoza 20 septembrie 2018
Zi
 

ESE
Soare
26°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NE
Senin
12°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-09-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:50 si 10:00 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, […]

Loto

Horoscop

  • 131.088 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team