”Performanta” Jandarmerie Română amendează pe oricine îndrăznește să se atingă de clasa politică aflată la putere. Inclusiv surdo-muții!
Un bărbat din București, care este surdo-mut, a fost amendat de Jandarmeria Bucureşti cu 2.000 de lei pentru că a scandat lozinci anti-PSD, la Congresul Extraordinar al partidului, care a avut loc pe 10 martie.
În faţa Sălii Palatului, unde se desfășura Congresul extraordinar al PSD, a fost organizat sâmbătă un protest al grupării #Rezist, care nu a fost lipsit de incidente. Cel puţin trei dintre cei aproape 250 de demonstranţi care au manifestat vizavi de Sala Palatului au fost săltaţi de jandarmi şi duşi la secţia de poliţie.
Persoanele urcate în duba Jandarmeriei s-au ales cu amenzi de 800 de lei şi de 3.000 de lei atât pentru tulburarea liniştii publice, cât şi pentru faptul că au împiedicat autorităţile să asigure ordinea la proteste.
Printre cei amendați se numără și Ioan Duia, un bărbat care este surdo-mut. El a primit o amendă de 2.000 de lei pentru „participare și scandare de lozinci”, după cum se arată în procesul verbal întocmit de Jandarmeria Română.
Reacția Jandarmeriei, una seacă, închistată în limbajul de lemn specific sistemului
Jandarmaria Română a reacționat, marți, la acuzațiile că a amendat un bărbat din Capitală pentru că „a participat și a scandat” lozinci anti-PSD la Congresul Extraordinar al partidului, din data de 10 martie 2018, și a transmis că Ioan Duia a fost amendat pentru participare la o contramanifestație. Jandarmeria nu a explicat însă de ce în procesul verbal întocmit pe numele bărbatului sunt menționate și scandările, având în vedere că acesta este surdo-mut.
Jandarmeria Română scrie că „persoana la care se face referire a participat, alături de mai multe persoane, în data de 10 martie a.c. la o contramanifestație și a fost sancționată pentru acest fapt, lucru precizat în procesul-verbal la rubrica ‘încadrarea faptei’ (art. 26 lit. g. din Lg. 60/1991), faptă prevazută de legea adunarilor publice cu sancțiune între 500 si 5.000 de lei”.
„Asupra temeiniciei și legalității aspectelor menționate de agentul constatator în descrierea faptei din procesul-verbal încheiat se poate pronunța doar o instanță de judecată, în cazul în care procesul-verbal va fi contestat de către respectiva persoană”, se mai menționează în mesajul postat pe Facebook de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.
Sursa: Digi24