PES activists România lansează campania europeană "Stop banilor negri"

PES activists România au dat startul, miercuri, campaniei europene inițiate de Partidul Socialiștilor Europeni „Stop banilor negri” odată cu discutarea în cadrul Consiliului European a problemei evaziunii fiscale și paradisurilor fiscale și lansează o serie de propuneri menite să îmbunătățească legislația românească în domeniu.

Propunerile organizației PES activists România cuprinde următoarele:
 înăsprirea pedepselor pentru persoanele vinovate de spălarea banilor și evaziune fiscală
 interdicția sau suprataxarea banilor proveniți din paradisurile fiscale
 protejarea persoanelor care indică responsabilii unor practici ilegale în domeniu
 informatizarea și interconectarea tuturor bazelor de date fiscale și financiare
 reducere birocrației privind plata taxelor și impozitelor
 livrarea la domiciliu periodic a unor informații personale privind plata taxelor și impozite destinate să îmbunătățească cunoașterea de către populație a obligațiilor fiscale exacte pe care le datorează
 consultanță fiscală gratuită pentru persoane fizice și companii în vederea calibrării activității cu regimurile fiscale și obținerea celui mai bun tratament legal pentru toată lumea nu doar cei care cunosc mai bine fenomenul.

Obiectivul PES activists România constituie un răspuns la recentele informații apărute privind existența în Cipru a unor averi ascunse din România dar și a unor persoane publice care au declarat în ultimele zile în presă că au rulat bani la negru. Reamintim că Europa pierde anual aproape 1 trilion de euro din cauza evaziunii fiscale în timp ce România pierde în funcție de estimări între 50 și 100 de milioane de euro.

Campania PES activists România va consta în următoarele activități:
 realizarea unor dezbateri importante pe problema fiscalității din România
 crearea unui grup de lucru privind o fiscalitate preventivă în combatarea evaziunii fiscale și spălării banilor
 lansarea unei petiții privind combaterea evaziunii
 promovarea unei inițiative legislative la nivel național și european ce cuprinde măsurile propuse de grupurile consultate

PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE. In prezent în România există peste 3000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 300 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007. Organizația PES activists România este recunoscută de statutul PSD și de mai multe acorduri europene între partidele de stânga care îi conferă responsabilitatea dezvoltării dezbaterii pe teme europene și colaborării cu partidele și militanții de stânga din Europa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.