Peste 10.000 de persoane blochează mâine orașul Mioveni

Lucrătorii de la uzina Dacia Renault, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, încep miercuri seria protestelor hotărâte de Consiliul Național al BNS cu un miting de amploare ce va avea loc pe platoul Casei de Cultură din Mioveni, anunţă un comunicat remis presei. Protestul este organizat în respect față de prevederile legale și se va desfășura între orele 13.00 și 14.30.

Nemulțumirile acumulate de o lungă perioadă de timp vor scoate în stradă peste 10.000 de persoane, atât sindicaliști din sectorul construcțiilor de mașini cât și lucrători din alte ramuri industriale care sunt afectați de politicile guvernamentale incoerente și lipsite de viziune strategică.

Așa cum BNS a avertizat încă de la sfârșitul săptămânii trecute, tensiunile sociale cresc de la o zi la alta și sunt cauzate exclusiv de modul haotic, bezmetic, în care clasa politică înțelege să conducă România.

Lucrătorii din Argeș vor cere din stradă Guvernului și clasei politice să soluționeze în regim de urgență o serie de probleme critice, cu efecte grave în plan economic și social.

Una dintre acestea vizează investițiile în infrastructura de transport, respectiv în finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu.

Acest tronson de autostradă este vital pentru ca Dacia Renault să își mențină un nivel competitiv pe piață și să asigure stabilitatea locurilor de muncă și venituri decente pentru angajați, iar  industria de subansamble și componente auto dezvoltată pe orizontală – care asigură existența a 150.000 de lucrători și a familiilor acestora – nu poate funcționa în absența unei infrastructuri rutiere decente. Posibilități de finanțare pentru acest tronson de autostradă există, obligații asumate în raport cu Uniunea Europeană există, iar necesitatea construcției în regim prioritar nu poate fi negată sub nicio formă. Nu există voință politică!

Sindicaliștii afiliați la BNS care vor ieși mâine în stradă la Mioveni, precum și cei care vor protesta în alte orașe din țară pe parcursul lunii martie, cer Guvernului și să ia măsuri urgente pentru modificarea legislației muncii. Cadrul legal ce reglementează în acest moment relațiile din piața muncii este unul dezechilibrat, iar refuzul partenerilor politici de a-și respecta cuvântul asumat prin semnătură a avut ca efect degradarea relațiilor dintre partenerii sociali la toate nivelurile.

La aceste două motive se mai adaugă și creșterea exacerbată a prețurilor la utilități, ajunse la un nivel greu de suportat de către populație.

Protestul de miercuri de la Mioveni deschide seria acțiunilor la nivel național stabilite de Consiliul BNS din data de 25 februarie. Nemulțumirile și tensiunile sociale acumulate în toate sectoarele economice vor scoate în stradă zeci de mii de persoane, iar protestele se vor ține lanț până când membrii Guvernului și reprezentanții clasei politice vor înțelege că România reală se confruntă cu probleme grave, care nu au legătură cu circul politic, și care au nevoie de soluții inteligente în regim de urgență.  

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.