Peste 10 000 de vizitatori si 400 de specialisti HR la Angajatori de TOP Bucuresti

La finalul săptămânii trecute, pe 24-25 martie la Sala Palatului, a avut loc Angajatori de TOP București. Cel mai mare eveniment de carieră din România a reunit 100 de companii şi 5000 de oportunităţi de carieră, iar peste 400 de manageri și specialiști HR au împărtășit din experiența lor cu vizitatorii prezenți la eveniment.

Ediția cu numărul 22 Angajatori de TOP București a reunit peste 10 000 de vizitatori, iar în următoarea perioadă, CV-urile lor vor fi analizate de specialiştii în recrutare şi vor fi stabilite o serie de interviuri. Pe lângă oferta variată de joburi, timp de două zile, candidații au interacționat cu cei peste 400 de specialiști în recrutare prezenți la eveniment, au primit feedback gratuit pe CV, au aflat cum poate evolua cariera lor și care sunt ultimele inovaţii în domeniile lor de interes și prin intermediul workshopurilor şi a conferinţelor.

Ce a atras atenția celor 10 000 de vizitatori:

  • Diversitatea companiilor prezente: 100 de companii cu planuri de recrutare în domenii de activitate diverse: IT & Telecom, Servicii și BPO, Financiar-Bancar, FMCG, Retail, Inginerie & Automotive, Logistică, Audit & Taxe, Marketing.
  • Nume mari de companii au fost prezente în cadrul ediţiei din această primăvară Angajatori de TOP. 10 companii din top 15 Cei mai doriţi angajatori (conform studiului „Cei mai doriti angajatori”, editia 2016) au confirmat prezenţa la Angajatori de TOP: Oracle, Microsoft, IBM, Vodafone România, Hewlett Packard Enterprise, Coca-Cola HBC România, Grup Renault România, P&G, EY, BCR.
  • 5000 de joburi şi oportunităţi de carieră pentru toate nivelurile de experiență. 17% dintre joburi au fost deschise candidaților cu peste 3 ani experienţă, 32% persoanelor cu 1-3 ani experienţă, în timp ce 38% dintre joburi pentru candidaţii entry-level, iar 13% au fost poziţii în cadrul programelor de internship.
  • Peste 30 de workshopuri și conferințe. Top 3 cele mai apreciate conferințe au fost: Software Development Conference, susținută de Accenture și Société Générale European Business Services; Web & Mobile Conference, susținută de IBM, Updivision și Netopia; IT Megatrends: Robotics, AI & IoT Conference susținută de EY, Helios Vision și Sinups în cadrul cărora au participat peste 100 de persoane.
  • Sesiuni gratuite de consiliere în carieră. Probabil unul dintre cele mai vizitate standuri a fost standul CV Experts unde 4 specialişti cu vastă experiență în recrutare, le-au oferit celor prezenți informatii ultile despre cum pot trece cu succes procesul de recrutare și cum își pot îmbunătăți modalitatea de redactarea a CV-ului.

 

Citate companii participante

“Vom publica mai multe joburi pe platforma Hipo.ro vazand ca la evenimentul Angajatori de TOP au participat candidati seniori ca si experienta” – Diaconu Nicoleta, Manager Recrutare, Regina Maria.

“Am primit CV-uri relevante, in special pentru domeniile IT Software si financiar. In urma evenimentului specialistii nostri in recrutare vor analiza CV-urile si vor reveni cu un feedback catre candidati. Intentionam sa recrutam o buna parte din candidatii care au aplicat si in acelasi timp sa pregatim planul de recrutare corelat cu nevoile de crestere de anul acesta si de anul viitor. ” – Andrei Gabriela, Manager Recrutare, Société Générale European Business Services.

 “Kaufland Romania este un angajator de top ce ofera perspective de angajare si dezvoltare in 3 arii principale de activitate: Vanzari, Logistica si in departamentele din sediul Central. Din dorinta de a veni in intampinarea candidatilor si de a-i sprijini in alegerea jobului potrivit, am lansat atat joburi part-time, de 2, 4 sau 6 ore, ce ofera posibilitatea unui program flexibil si a unui venit suplimentar, cat si joburi full-time pentru candidatii care detin un nivel ridicat de expertiza intr-un anumit domeniu si isi doresc un refresh in cariera” – Estera ANGHELESCU, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România

“Angajatori de TOP ne-a oferit o perspectiva foarte buna asupra candidatilor existenti mai ales pentru pozitii entry-level si stagii de internship. Planurile de recrutare ale companiei Nestlé vizeaza acest target intrucat noi oferim multe oportunitati celor mai putin experimentati, in domenii ca: marketing, customer relations, vanzari, supply chain” – Maria Zoicas, Recruitment & Change Manager, Nestlé Romania.

“Accenture este si va fi mereu in cautare de tineri cu potential, dornici sa evolueze in domeniul preferat, utilizand engleza si o alta limba straina, in relatia cu clientii nostri. In plus, pe divizia de IT, vom fi mereu pregatiti cu oportunitati atractive pentru programatorii Java, SAP si .Net, Oracle si alte limbaje de programare” – Otilia Boldeanu, Recruiter, Accenture.

 “Vom evalua toate CV-urile si vom reveni catre candidati. In functie de joburile disponibile momentan vom selecta candidatii potriviti si ii vom directiona catre procesul de recrutare” – Irina Purice, HR Manager, Kellogg.

Din feedback-ul primit, vizitatorii ediției din această primăvară au apreciat oferta de joburi, programele de internship și trainee pentru care angajatorii au recrutat, numărul mare de companii care au fost prezente cu stand în cadrul evenimentului, subiectele abordate în cadrul workshop-urilor și sesiunile tehnice TechTalks, dedicate pasionaților de IT. De asemenea, 90% dintre vizitatori, au afirmat că și-au găsit minim un job pe profilul lor, în domeniul căutat, în cadrul Angajatori de TOP și că vor recomanda evenimentul celor care vor să se angajeze.

După ediția din București, evenimentul Angajatori de TOP continuă săptămâna viitoare cu o ediție virtuală, pe www.hipo.ro, în perioada 3-16 aprilie. Participarea la Angajatori de TOP Virtual este gratuită și se desfășoară pe o platformă online, găzduită de portalul de carieră www.hipo.ro. Participanții trebuie să își creeze un cont şi un CV pe site-ul www.hipo.ro, iar ulterior pot interacţiona cu platforma 3D a evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerinţele solicitate de angajatori, respectiv pot aplica la joburi şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Evenimentele de carieră virtuale precum Angajatori de TOP Virtual devin canale importante de recrutare, fiind instrumente utilizate frecvent în alte țări pentru eficientizarea proceselor de selecție. Angajatori de TOP Virtual este primul eveniment de acest tip lansat în 2013, de www.hipo.ro. Principalul avantaj oferit de acest tip de evenimente online este dat de accesibilitate, participarea este facilă indiferent de oraș, din propria locuință, prin intermediul laptopului sau a calculatorului.

Câteva dintre companiile care au confirmat prezența la Angajatori de TOP Virtual sunt: Microsoft, Accenture, DB Global Technology, Kaufland România, Coca-Cola HBC România, Oracle, IBM, Grup Renault România, Kellogg’s, McDonalds România, Genpact, Pepsico, Federal-Mogul Motorparts, HP, Deloitte, P&G, DB Schenker, Carrefour, AMOMA.com, Schneider Electric, Hewlett Packard Enterprise, Raiffesen Bank.

Mai multe detalii despre evenimentele Angajatori de TOP vor fi disponibile în următoarea perioadă, pe www.hipo.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.