Peste 11.000 de sancţiuni date de poliţiştii rutieri în acest an pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi folosirea telefoanelor

Poliţiştii rutieri au aplicat, de la începutul acestui an, peste 7.700 de sancţiuni şoferilor care nu purtau centura de siguranţă la volan şi peste 3.700 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului cu maşina, a anunţat, vineri, pentru AGERPRES, Andra Arsintescu, reprezentantul Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Sancţiunile în aceste cazuri sunt, potrivit legii, două sau trei puncte amendă şi două puncte de penalizare.

În perioada următoare, Brigada Rutieră urmăreşte intensificarea acţiunilor ce vizează nerespectarea de către şoferi a obligaţiei de a purta centura de siguranţă, cât şi folosirea telefonului mobil în timpul conducerii fără a utiliza dispozitivul de tip mâini libere, dat fiind faptul că în ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe accidente rutiere pe drumurile din România, cât şi pe cele din afară din aceste cauze.

Brigada Rutieră trage un semnal de alarmă cu privire la respectarea legislaţiei rutiere.

„O clipă de neatenţie la volan, atât pentru scrierea unui mesaj, dar şi pentru realizarea de live-uri pe Facebook, te poate costa viaţa. Portul centurii de siguranţă poate diminua urmările grave din accidentele de circulaţie. Se doreşte informarea conducătorilor auto în scop de prevenire”, a explicat oficialul Brigăzii Rutiere.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.