Peste 15 miliarde de lei, valoarea pietei telecom in 2017

„Romania are una dintre cele mai dinamice piete de telecomunicatii, iar asta se vede inclusiv in creșterea veniturilor in acest sector. In 2017, veniturile totale au fost de 15,6 miliarde de lei, ceea ce inseamna 1,8% din PIB-ul Romaniei. Ca reglementator al acestui sector, aflat in continua expansiune, suntem conștienti ca trebuie sa ne concentram mai mult ca oricand asupra misiunii noastre principale – aceea ca romanii sa aiba acces la cele mai noi și fiabile tehnologii și servicii, la cel mai bun pret”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Venituri din retele şi servicii de comunicatii electronice

Conform datelor raportate de furnizorii de pe piata comunicatiilor electronice din Romania, veniturile totale obtinute din furnizarea de retele şi servicii de comunicatii electronice au insumat 15,6 miliarde lei in anul 2017, in creştere cu 6% fata de anul 2016. Exprimate in euro, veniturile totale au fost de aproximativ 3,4 miliarde euro, avand o creştere anuala de 4%.

In functie de veniturile obtinute in 2017, liderul pietei avea o cota de piata de 27%, principalul competitor 25%, urmatorul competitor 21%, ceilalti furnizori insumand 27%.

Ponderea in PIB a veniturilor din furnizarea de retele și servicii de comunicatii electronice

Sectorul telecom continua sa detina o contributie importanta in PIB-ul Romaniei in 2017, acesta reprezentand aproximativ 1,8%.

Raportul de date statistice

Raportul de date statistice privind piata de comunicatii electronice din Romania pentru anul 2017 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligatia de a transmite catre ANCOM valorile indicatorilor corespunzatori categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013 și este disponibil aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.