Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Peste 4 milioane de euro – donaţi pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din ţară

Publicat: luni, 29 ianuarie 2018

Peste 100.000 de persoane fizice şi juridice au răspuns unei campanii lansate de Asociaţia Dăruieşte Viaţă în decembrie 2017, donând peste 4 milioane de euro pentru construirea primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

„Peste 100.000 de donatori, persoane fizice şi juridice, au răspuns campaniei lansate de Asociaţia Dăruieşte Viaţă în luna decembrie 2017, donând peste 4 milioane de euro în numai 3 săptămâni pentru proiectul organizaţiei de a construi primul spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România. Suma este un record, fiind cea mai mare obţinută până acum în urma unei campanii de strângere de fonduri lansate de un ONG în România, în doar trei săptămâni”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în condiţiile în care 2017 a fost ultimul an în care companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro au mai putut redirecţiona 20% din impozitul pe profit către un proiect al unui ONG, campania lansată la începutul lunii decembrie 2017 a mobilizat peste 1.200 de companii să devină fondatori ai primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România, prin „facilitatea fiscală 20%”.

Lor li s-a alăturat o mare comunitate de donatori persoane fizice, care au contribuit prin SMS la 8844 cu mesajul SPITAL prin donaţii pe platforma online de strângere de fonduri Bursa de Fericire şi prin virament bancar din ţară şi din străinătate în contul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

„În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a demarat proiectul de construire a primului spital de oncologie şi radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România încă din 2015, aceasta fiind pentru prima dată când, în România, un ONG construieşte un spital de la zero, exclusiv din donaţii şi sponsorizări, cu o investiţie estimată de cca. 8 milioane de euro. La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie şi chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în acelaşi loc, pentru a simplifica actul terapeutic şi pentru a asigura tratament multidisciplinar”, menţionează comunicatul.

Conform acestuia, până în prezent, asociaţia a obţinut toate avizele necesare şi a dat startul lucrărilor efective în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti.

„A fost finalizată demolarea clădirilor vechi pentru eliberarea terenului pe care va fi ridicată noua construcţie şi au început lucrările de deviere a traseelor de utilităţi. Faza construcţiei efective este prevăzută să demareze la începutul lunii martie, în funcţie de condiţiile meteo, cu realizarea lucrărilor de structură. Succesul campaniei lansate de Asociaţia Dăruieşte Viaţă face posibilă nu numai implementarea proiectului în etapele şi la termenele planificate, ci şi dezvoltarea proiectului iniţial pe o nouă direcţie”, relevă comunicatul.

Astfel, Asociaţia Dăruieşte Viaţă îşi propune o extindere a proiectului de construire a primului spital de oncologie şi radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România, cu adăugarea unui bloc operator modern, precum şi a altor departamente absolut necesare în tratamentul complex al copilului bolnav de cancer, extindere pentru care va continua strângerea de fonduri.

„Blocul operator din actualul spital ‘Marie Curie’ nu a fost niciodată modernizat de la construcţia spitalului, condiţiile sunt improprii, iar un număr din ce în ce mai mare de copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de intervenţii chirurgicale. Mobilizarea fără precedent din luna decembrie, modul în care societatea a răspuns chemării lansate de campania noastră, ne-au încurajat să gândim mai departe, la o extindere a proiectului iniţial, cu adăugarea unui bloc operator ultra-modern şi a altor compartimente necesare, ceea ce ar reduce semnificativ şansele apariţiei şi purtării infecţiilor intraspitaliceşti dintr-o clădire în alta. Această dezvoltare a proiectului va face obiectul strângerii în continuare de fonduri”, a subliniat Oana Gheorghiu, vicepreşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă precizează că prin proiectele realizate a investit peste 6 milioane de euro în spitalele din România, modernizând şi dotând în special secţii de oncologie. Persoanele fizice pot susţine proiectele asociaţiei prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Dăruieşte Viaţă, prin donaţii online pe www.bursadefericire.ro/investeste, SMS la 8844 cu mesajul SPITAL – o investiţie de 2 euro pe lună, SMS la 8864 cu mesajul SPITAL – o investiţie de 4 euro pe lună, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90498

Publicat de la data ian. 29 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, SANATATE, Social.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

11 decembrie 2018, 14:43
 

N
Precipitaţii
4°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 5°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 16:36
Prognoza 12 decembrie 2018
Zi
 

VSV
Parţial însorit
3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VSV
Predominant senin
-4°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:00 si 08:00 In zona : Județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Ciocârlia, Saligny; Se vor semnala : local, ceață care determină vizibilitate scăzută sub 200 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 06:00 si 09:00 In zona : Județul Galaţi; Se vor semnala : Ceață, care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 06:00 si 09:00 In zona : Județul Brăila;Județul Buzău: zona joasă; Se vor semnala : ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m.

Loto

Horoscop

 • 159.842 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team