Peste 420 de tone de medicamente de contrabandă, confiscate în Africa de Vest

Interpolul a anunțat vineri confiscarea a peste 420 de tone de produse medicale de contrabandă în Africa de Vest, în cadrul unei vaste operațiuni a poliției internaționale, relatează AFP.

‘Inițiative precum Operațiunea Heera vizează nu numai protejarea publicului de produse care pot fi dăunătoare sănătății, dar și desființarea rețelelor clandestine care au deseori legătură cu alte forme de infracțiuni grave’, a declarat directorul executiv al serviciilor de poliție ale Interpol, Tim Morris, potrivit unui comunicat difuzat de organizația internațională cu sediul la Lyon (centru-estul Franței).

Pentru această vastă operațiune, care a avut loc între 15 mai și 17 iunie, coordonată de Interpol, au fost mobilizați aproape 1.150 de agenți de poliție, agenți vamali și agenții pentru reglementarea produselor de sănătate din șapte țări: Benin, Burkina Faso, Coasta de Fildeș, Mali, Niger, Nigeria și Togo.

În cadrul acestei operațiuni, au fost confiscate peste 41 de milioane de tablete și 13.000 de cutii cu produse medicale și farmaceutice (suplimente alimentare, analgezice, antibiotice, medicamente împotriva malariei etc.) de contrabandă, având o valoare pe piață de circa 21,8 milioane de dolari (peste 18,5 milioane de euro).

Aproximativ 150 de persoane au fost arestate sau plasate în regim de supraveghere la domiciliu în urma descinderilor polițiștilor care au vizat piețe, magazine, farmacii, depozite, vehicule și fabrici clandestine.

În Benin, la Koro (centru), au fost de asemenea descoperite 100 de tone de medicamente de contrabandă ascunse în camioane care transportau fructe. Provenind din Guineea, vehiculele urmau să aprovizioneze țările din regiune, potrivit Interpol.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.