Peste 8.300 de angajați din sistemul sanitar au semnat pentru declanșarea conflictului de muncă

Peste 8.300 de angajați din sistemul sanitar au semnat în ultimele 24 de ore pentru declanșarea conflictului de muncă, a anunţat, marţi, vicepreședintele Sanitas, Masrius Sepi.

„De ieri până azi, în nici o zi şi jumătate, sunt deja peste 8.300 de semnături adunate, ceea ce arată că gradul de nemulţumire în rândul salariaţilor este foarte mare”, a precizat, marți, Sepi.

Sepi a anunţat că Federația Sanitas va continua calendarul de proteste anunțat.

Astfel, în octombrie ar urma un protest la Guvern, iar în noiembrie să fie declanșată greva generală, cu asigurarea unei treimi de activitate. Acest lucru se va întâmpla dacă guvernanții nu vor răspunde solicitărilor medicilor.

Angajaţii din sănătate cer minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demniţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Pe 10 septembrie ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat că posibilele proteste anunțate nu se justifică și nu au un temei real cât timp ministerul a pus în dezbatere publică un pachet de legi, precizând că așteaptă toți partenerii la dialog.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.