Peste vară, One World Romania la Școală se mută la curte

Duminică, 18 iunie la lăsarea serii, la ora 20:30, într-o curte din București (strada General Candiano Popescu nr. 69), deschidem un nou sezon de filme documentare la firul ierbii. Pe tot parcursul verii vom plănui proiecții de film în aer liber, în curți ale adolescenților, prietenilor și colaboratorilor, dar și în cadrul unor evenimente culturale partenere.

Seria de proiecții la curte va continua până la finalul verii, cu filme documentare care aduc mai aproape de elevi și tineri povești ale unor artiști și personalități culturale care au mers împotriva curentului, rezistând prin artă unor sisteme și măsuri opresive. Lista completă a filmelor va fi publicată în curând.

Prin filmele documentare la curte, One World Romania la Școală adresează deopotrivă nevoia de a desfășura activități educaționale în timpul vacanței de vară, cât și de a organiza evenimente culturale în spații alternative, pentru a atrage un nou public pentru filmul documentar. Totodată, acest demers reprezintă și un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa infrastructurii culturale și a spațiilor destinate organizării unor astfel de evenimente.

Primul film documentar prezentat în curte vara aceasta este ”Raving Iran”, unul din cele mai apreciate filme din cea de-a zecea ediție a festivalului One World Romania, mai ales de către tânăra generație. Aflat în secțiunea ”Contra curentului”, filmul prezintă doi tineri iranieni care luptă pentru dreptul de a se bucura de muzică.

RAVING IRAN | Regia: Sussane Regina Meuers | Elveția | 2016 | 84 min

Anoosh și Arash sunt doi DJ din Iran. Îşi spun „Lamă şi Barbă“ şi împreună se află în centrul scenei underground techno din Teheran. Într-o ţară condusă de un sistem care interzice aproape orice formă de expresie muzicală – în special dacă e asociată cu Occidentul și prin urmare „satanică“ – cei doi fac eforturi să găsească un printer unde să-și poată tipări coperta CD-ului neaprobat oficial şi să convingă o angajată a Ministerului Culturii şi Identităţii Islamice că nu e nici o problemă că solista are piercing-uri. În încercarea de a evita raidurile şi aresturile poliţiei moralităţii, cei doi organizează petreceri techno rave în deşert – cu mare success, dar în condiţii extrem de periculoase. Când primesc o invitaţie la cel mai mare festival techno din lume, Anoosh şi Arash au în sfârşit ocazia să ia o decizie majoră cu privire la destinul lor de muzicieni.

Așadar, duminică, 18 iunie, începând cu ora 20:30 vă așteptăm la prima proiecție One World Romania la Școală în curte din vara 2017. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Event Facebook

Organizat de: One World Romania la Școală
În parteneriat cu: Romanian American Foundation
Finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: CEZ Group

Această proiecție face parte din programul ”Arta la firul ierbii”, proiect cofinanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.