PETRE GEAMBAȘU, invitat de onoare la a XIV-a ediție, a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”

Am atâtea amintiri minunate încât e greu să mi le amintesc. Şi au fost multe, foarte multe.  Important este că nu-mi aduc aminte de momentele neplăcute pe care, vrem nu vrem, le avem câteodată cu toţii.

Încerc să mă gândesc numai la momentele minunate pe care le-am trăit în cei 80 de ani de viață din care, peste 60 de ani au reprezentat o carieră artistică de care sunt mândru.

Îmi doresc să rămân la fel de vivace încă mulţi ani și îmi propun să efectuez înregistrări cu melodii nemuritoare, atât din repertoriul românesc, cât și din cel internațional.

Vocea îmi merge perfect și ar fi păcat să nu las posterității cât mai multe cântece frumoase, în amintirea unor vremuri la fel de frumoase petrecute în mai toate colțurile lumii. Mă consider un om împlinit și fericit!”Petre Geambașu

Îndrăgitul interpret, compozitor, orchestrator, dirijor și șef de orchestră, PETRE GEAMBAȘU este invitatul de onoare al celei de-a XIV-a ediții a Galei SENIORI de COLECȚIE, un eveniment de excepție și tradiție organizat de de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, condusă de Alexandra Dobre, Președinte.

La rândul său va avea trei invitate speciale – SIMONA DICHISEANU, ANA MARIA MIRICĂ și ELENA NICIU, alături de care, celebrul artist va susține un recital.

Gala SENIORI de COLECȚIE va avea loc luni, 11 decembrie 2023, ora 11:00, la Sala LUCEAFĂRUL (Str. Ion Ghica nr. 3) și va fi moderat de jurnalista Mihaela Bîrzilă.

PETRE GEAMBAȘU va fi sărbătorit pentru dubla aniversare de anul acesta – 80 de ani de viață împliniți pe 6 noiembrie și cele peste 6 decenii de activitate artistică – de cei 500 de invitați și membri ai asociației cărora le va împărtăși și momente speciale din viața și cariera sa exemplare.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe pe cele mai noi trei albume apărute la Casa de Discuri EUROSTAR, o colecție impresionantă de 64 de melodii, veritabile șlagăre și hit-uri lansate de artist de-a lungul carierei: Cântece și flori”, cu aportul lui Petre Geambașu și orchestra STAR 2000 (soliste Doina Spătaru, Simona Florescu Dichiseanu, Elena Niciu), ”LATINO – Cântece nemuritoare”, cu orchestra ”PETRE GEAMBAȘU Show Band” care îi acompaniază pe Doina Spătaru, Fabian Sanchez, Elena Niciu și ”HITURI INTERNAȚIONALE –  Amigos para siempre”, tot cu ”PETRE GEAMBAȘU Show Band” și Doina Spătaru, Ana Maria Mirică și Elena Niciu.

La începutul lunii noiembrie artistul a fost omagiat pe scena Sălii Savoy a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, în cadrul concertului aniversar ”Petre Geambașu Show Band – 60 de ani de carieră artistică” (invitați Doina Spătaru, Aurelian Temișan, Oana Sîrbu, Ana Maria Mirică, Elena Niciu, Fabian Sanchez – Columbia) prezentat de Octavian Ursulescu.

Cu zece ani în urmă, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, lui Petre Geambașu i-a fost dedicat un concert extraordinar la Sala Palatului din București, prezentat tot de Octavian Ursulescu și de Alexandra Velniciuc, unde i-a avut ca invitați pe toți colaboratorii săi.

PETRE GEAMBAȘU se numără printre cei mai valoroși reprezentanți ai generațiilor de elită care au marcat prin activitatea și cariera lor societatea românească și au făcut ca România autentică, valoroasă, să fie apreciată pretutindeni.

În 1966 a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Institutului Pedagogic București, secția Pedagogie – Dirijat, iar în 1968, Conservatorul de Muzică “Ciprian Porumbescu”, actualmente Universitatea Națională de Muzică București – UNMB, specialitatea Dirijat – Pedagogie.

Drumul către succes i s-a deschis atunci când a obţinut Premiul pentru Cea mai bună voce la “Festivalul Internațional al cântecului  politic” de la  Soci (1969) și Premiul III la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia (1971), secțiunea Interpretare, cu piesa  “Aștept să se-ofilescă toate florile“, compusă de Ion Cristinoiu. Premiile I și II au fost cucerite de Cornel Constantiniu și Dida Drăgan, aflați și ei la debut.

În 1968 a devenit solist vocal al Ansamblului Artistic al U.T.C., mai târziu a fost angajat al Teatrului Armatei, iar între 1973 – 1978 a fost angajat al Teatrului de Revistă ”Ion Vasilescu” care avea o garnitură excepțională de soliști – Dorina Draghici, Nicolae Nițescu, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Doina Spătaru, Păunița Ionescu, Dorin Anastasiu.

Mai bine de 2 decenii a colaborat cu marile orchestra conduse de maestrul Sile Dinicu (Orchestra Radiodifuziunii Române) și Alexandru Imre (Orchestra Casei de Discuri „Electrecord”).

Petre Geambașu a înfiinţat în 1978 celebra orchestră STAR 2000 una dintre cele mai longevive, cu care a susţinut turnee în toată Europa, dar și peste Ocean, iar din anul 2000 artistul a continuat să se afle în centrul atenției cu „ PETRE GEAMBAȘU Show Band“.

Ca solist vocal, dirijor și șef de orchestră a cântat și i-a acompaniat pe cei mai importanți soliști vocali și a cutreierat țara și lumea susținând sute de spectacole memorabile.

„SENIORI de COLECȚIE” este un proiect inițiat și organizat de  Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, cu scopul de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații.

Primele ediții le-au avut ca invitate de onoare pe multipla campioană olimpică ELISABETA LIPĂ şi pe marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, STELA ENACHE. A urmat, ca invitat la cea de-a III-a ediţie, Gen. Lt. (rtr) Dr.Ing. DUMITRU DORIN PRUNARIU, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic; apoi au fost invitați marea actriţă de teatru și film MAIA MORGENSTERN, Manager al Teatrului Evreiesc de Stat, Prof. Dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, celebrul artist GRIGORE LEȘE, marea interpretă de muzică ușoară CORINA CHIRIAC, îndrăgita interpretă de muzică populară MARIA DRAGOMIROIU, Prof. Univ. Dr. DAN MIRCEA ENESCU și celebrul prezentator OCTAVIAN URSULESCU, cel care a avut la rândul său alți patru invitați de onoare – Petre Geambașu, Doina Spătaru, Vasile Menzel și Natalia Guberna, Academician Profesor Doctor LEON DĂNĂILĂ, personalitate remarcabilă a Neurochirurgiei româneşti şi mondiale, dar și pe celebrii actori ILEANA POPOVICI și ADRIAN TITIENI.

”Consider că, prin acest proiect atât de special, putem schimba împreună percepții și putem influența destinele generațiilor de azi și de mâine. Mii de tineri, dar și persoane vârstnice au avut ocazia să întâlnească și să asculte confesiunile unor oameni deosebiți care au contribuit prin munca lor, prin dăruire, pasiune, respect față de societate și de semeni, la promovarea imaginii României pretutindeni în lume.

Fiecare ediție a Galelor Seniori de Colecție a contribuit la construirea unor punți între generații care au avut ocazia să îi cunoască și să dialogheze cu importanți oameni de cultură, artă și știință, cu mari artiști și mari campioni, cu medici, profesori și veterani de război, uriașe valori ale României, exemple demne de urmat pentru noi toți” – Alexandra Dobre, Președinta Asociației Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă.

Vă așteptăm așadar luni, 11 decembrie 2023, ora 11:00, la Sala LUCEAFĂRUL,  la ediția XII a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”, alături de invitatul special, PETRE GEAMBAȘU!

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături în organizarea acestui eveniment:

SPONSOR GOLD: CATENA – Farmacia Inimii

Parteneri susținători: Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România

Parteneri media: TVR, Ziarul News, România TV, Agerpres, Ultima Oră, Amos News, Metropola TV,  Național TV, stiripesurse.ro, Radio România, revista Actualitatea Muzicală, revista Cariere, Tonica, Ziarul de Investigații, Profi24 TV, Ziarul News, ziarul Profit, Click!, Nova Media, Phoenix Media, Tele7abc, Sănătatea TV, GMR Media

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.