Philips anunţă o nouă etapă în dezvoltarea iluminatului

Philips a anunţat miercuri o serie de inovaţii aduse sistemului Philips Hue, cel mai inteligent sistem de iluminat pe LED care poate fi controlat prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete. Dezvoltarea Philips HUE are drept scop convertirea sistemului într-unul mai inteligent, convenabil pentru cât mai multe persoane şi cu o accesibilitate sporită. Aceste actualizări reflectă creşterea comunităţii utilizatorilor de Philips Hue.

Sistemul de iluminat care se conectează la router te ţine informat permanent
Următoarea versiune a aplicației Hue (modelul 1.1) reuşeşte prin intermediul smartphone-ului şi al tabletei să ţină conectat utilizatorul la cele mai importante servicii de Internet. Această transformare înseamnă că becurile pot fi indicatori de vreme, cotații bursiere, rezultate sportive, e-mail, social media și pentru multe altele. Lumina poate fi setată să acţioneze după voinţa utilizatorului. De exemplu, în cazul în care plouă se poate schimba intensitatea luminii, iar pentru un e-mail urgent sau un mesaj pe Facebook lumina poate să clipească astfel încât să atenţioneze utilizatorul. Mai mult decât atât, la apusul soarelui lumina poate să se intensifice treptat sau în cazul unui meci de fotbal al echipei preferate, lumina poate să se aprindă precum un bliţ în culorile echipei care marchează. Toate acestea sunt posibile prin intermediul Internetului şi a serviciilor integrate, precum IFTTT (IF This Then That), ceea ce înseamnă că iluminatul casnic se poate conecta acum la mediul înconjurător în nenumărate moduri, din ce în ce mai variate şi interesante.

Iluminarea casei în funcţie de locaţia proprietarului
Versiunea 1.1 a aplicaţiei Hue o să le fie comunicată actualilor utilizatori printr-o notificare de upgrade a software-ului. Noua caracteristică a aplicaţiei estimează zona cu ajutorul telefoanelor de tip smartphones şi a tabletei, detectând momentul în care utilizatorul sau familia acestuia intră sau ies din casă, pentru ca sistemul pe LED-uri Hue să se închidă/aprindă sau să-şi schimbe culoarea, toate acestea fără a scoate mobilul din buzunar.

Ameliorează-ţi stilul de viaţă
Caracteristica principală a programului Hue este că uşurează rutina zilnica prin avertizarea luminoasă a diferitelor activităţi. Fie că avem nevoie de deşteptare sau de un semnal luminos care să ne reamintească de ora de culcare, fie că vreţi să le reamintiţi copiilor că au teme de făcut, atunci sistemul Hue este ideal. În plus, nu trebuie setat zilnic.
Mai mult decât atât, cronometrul poate fi setat pentru a porni luminile în anumite momente ale zilei, util în special atunci când sunteţi în vacanţă. Este cea mai buna metodă de a vă relaxa şi de a scăpa de grija casei lăsate nesupravegheată.

Lumina cu potențial nelimitat
De asemenea, dezvoltatorii sunt încântaţi de posibilitatea de a extinde capacitățile Hue cu noi aplicații, pentru a putea integra sistemul şi cu alte produse și servicii. De când Philips a publicat pe 11 martie API-ul şi kitul de dezvoltare software al sistemului Hue (developers.meethue.com), peste 30 de aplicaţii noi au fost lansate pe piaţă. Dintre acestea, unele permit sistemului inteligent de led-uri Hue să se coordoneze cu muzica în beneficiul artei sau cu ritmul cardiac pentru programele de antrenament efectuate acasă. Alte aplicaţii se sincronizează cu comenzile vocale, cu studiul planetelor sau cu ecranele TV pentru o experienţă ambientală captivantă.

“Oamenii au fost receptivi la Hue şi la ideea că lumina conectată la un instrument de tip smartphone poate consolida căminul şi relaţia cu familia” a declarat Filip Jan Depauw, Senior Director, Philips Lighting. “Suntem mândri că lumina controlată este aportul nostru în îmbunătăţirea vieţii cotidiene. Prin dezvoltarea continuă, fiind receptivi la nevoile consumatorilor, sprijinind dezvoltatorii şi prin unirea forţelor cu alţi parteneri, vom continua inovaţiile pentru a aduce sistemul de iluminat pe LED în cât mai mult multe case.”

O soluţie inteligentă pentru o casă deosebită
Becurile Hue prin standardul LightLink ZigBee au capacitatea de a comunica cu alte dispozitive ZigBee, prin senzorii de mișcare și termostatele de cameră. În acelaşi timp oferă semnal utilizând în mod semnificativ mai puţină baterie decât sistemele tradiționale Wi-Fi. Aplicațiile suplimentare dezvoltate pentru Hue sunt disponibile prin intermediul magazinelor de aplicaţii – app stores – sau prin meetHue.com, permițând utilizatorilor noi modalități de a îmbunătăți și mai mult experiența lor de iluminat. De asemenea, alte inovații, precum noile tipuri de becuri Hue sunt anunțate să apară în cursul acestui an.

Disponibil în magazine
Philips rămâne fidel angajamentului de a aduce lumina conectată în cât mai multe case, astfel că şi-a extins disponibilitatea pe pieţele din Australia şi Noua Zeelandă, pentru ca în ţările UE şi în tările din Europa de Est produsul să fie disponibil din luna mai. În plus, în ceea ce priveşte disponibilitatea în magazinele Apple sau pe Apple.com, Hue a încheiat contract cu peste 550 de distribuitori Apple din Europa şi cu Amazon.com în SUA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.