Pictopoezie la Noaptea Albă a Galeriilor

ARCEN și UNICAT participă în premieră la Noaptea Albă a Galeriilor și invită publicul bucureștean la un eveniment inedit de PICTOPOEZIE într-un apartament interbelic din centrul capitalei.

Vineri, 6 octombrie 2017, între orele 19.00 și 01.00, la Insula 42 (str. Theodor Aman nr. 42) va avea loc vernisajul expoziției „Genesis”, cea mai recentă serie de lucrări a artistei Andreea Floreanu.

În această serie de picturi și desene, artista Andreea Floreanu interoghează relația omului cu natura. Natura este tratată sub aspectul ei evident de natură exterioară, faună și floră, dar și sub aspectul ei mai subtil de natură interioră, de instinct și spontaneitate. Lucrările ei vor fi acompaniate de recitarea unei selecții de versuri de Teodor Dună în rezonanță și contrast cu fiecare operă. Prin punerea în oglindă a artelor plastice și a poeziei, ARCEN și UNICAT doresc să reinițieze un dialog aproape întrerupt astăzi între artele vizuale și literatură, capabil să creeze, prin depășirea limitelor ce le separă, noi și spectaculoase forme de cultură.

Publicul va experimenta PICTOPOEZIA de la ora 19.00 până la ora 23.00 când poezia lui Teodor Dună va fi înlocuită de muzica selectată de Bogdan Camenschi, Insula 42 devenind un popas atipic pentru Noaptea Albă a Galeriilor.

Curatorii expoziției: Elvira Lupșa și Edmond Niculușcă.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.