Pisica între animal de casă și fiară (The Cat between pet&feline) by Remus CERNAT (24)

 

EXCLUSIVITATE

 

Pisica poate fi jucăușă, veselă, simpatică, credincioasă ca un câine, ascultătoare, simplă sau complicată, pretențioasă, lacomă, profitoare, vicleană și chiar fiară!

 

Depinde cum o crești!

Depinde dacă știi ce chei să folosești pentru a ajunge la inima ei!

 

Pentru inima din piept acolo unde se află sentimentele, sufletul, torsul trebuie o cheie mică, fină, originală, strălucitoare, valoroasă! Pentru cealaltă inimă… trebuie o cheie mai mare, viguroasă, fermă, perenă, disponibilă 24/7!

 

Odată intrat înăuntru, vei fi foarte uimit să afli că în adâncul sufletului ei, dincolo de aspectul ei sălbatic, sofisticat sau feroce e totuși o păsărică mică și neputincioasă într-o colivie care se sperie de orice pui de gușter!

 

Ca s-o ții totuși aproape trebuie să-i mobilezi continuu interiorul căci pisica se plictisește foarte repede!

Cu ce? Îi plac pietrele prețioase strălucitoare !

Nu-i plac fake-urile! Las-o să-și facă prietene, ai grijă să fie mai urâte ca ea; are nevoie să fie adulată !

 

Fă-o să râdă, fii maimuțoiul ei, scălâmbăie-te cum îi place ei, (demn, dar cu umor !) că altfel pleacă la unu care o făcea să râdă mai tare!

 

Și dacă totuși ești într-o seară porc, ai grijă să te întorci acasă cu multe flori și pietre prețioase, perle, smaralde, diamante … nu știu dacă o să te ierte, dar ai o șansă mică!

N-o rata!

 

Cine e Pisica asta ? Știți foarte bine cine e! …frații mei Bărbați!

Alergăm toată viața cu limba scoasă după ea! În engleză sună mai convingător!

PS: By the way, dacă n-o duci la Biserică, pisica va continua să prindă șoareci!

                                                                                       

Pisicuță pis pis pis,                               În sfârșit ți-ai amintit     

Te-am visat aseară-n vis                     Ca la amiaz-ai găsit

Erai blândă și torceai                          Fir de păr străin lipit

Pe tot patul te-ntindeai                       Pe un lănțișor dosit

Cu  gurița tot căscai                            Imediat m-ai pedepsit

Cu lăbuța mă masai                           Cu buldogu’ ai fugit

În somn lin te adânceai                      Oh, buzunar cotrobăit

Când deodat-ai tresărit                      Trădător și găurit!            

                       

 

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.