Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Plătești oricum!(You’ll pay anyway) by Remus CERNAT

Publicat: vineri, 28 iunie 2019

 

EXCLUSIVITATE

Avem o familie tradițională și o familie modernă… Ca să pătrundeți mai adânc metafora o să încep cu o anecdotă sau legendă sau dacă nu cumva chiar o întâmplare adevărată! În high life totul e posibil.

“Un prieten apropiat i se adresă cu grijă lui Rockefeller (unul dintre ei):

– Dragă Rocky, știi că întotdeauna ți-am admirat stilul, casa, petrecerile și, mai ales, soția! Fostă Miss, n-am ce să zic, e de o frumusețe răvășitoare! Nevastă-mea e înnebunită după garderoba ei … numai că ar fi o chestie  mai delicată și nu știu cum s-o pun în pagină …  o s-o spun direct, frumoasa ta soție e ușor cam curvă și mă doare …. A avut-o și A, a avut-o și B, și C și, mai ales, D! Ca să nu mai spun că le influențează pe toate celelalte neveste…

– Dragul meu stai liniștit, tu crezi că eu sunt orb? Sau deosebit de naiv? În viață ai două posibilități mari și late: 1. Ori mănânci sardine singur toată viața și 2. Ori mănânci cele mai scumpe stridii și anume Stridiile Rockefeller, cu prietenii! Mie mi-a fost tot timpul frică de singurătate…”

Trecând peste rafinamentul conversației (căci dracu e foarte rafinat!) întrebarea rămâne: Ce alegem? Una deosebit de frumoasă, dar curvă? Sau una mai simpluță, dar fidelă?

Întotdeauna există niște variante alternative mai avantajoase, dar trebuie să le cauți mai mult și apoi trebuie să lupți ca să le obții! Și dacă totuși, presupunând că nu ar exista decât aceste două variante reci atunci … contează și cum prepari sardinele alea, ingrediente, garnitura, așezare în farfurie, vin, păi poți face din niște simple sardine o delicatesă mult mai bună decât  toate stridiile din lume; și din niște hamsii, poți; și din câteva ouă de pește, poți face un tort de icre incredibil! dar pentru asta trebuie să ai răbdare și, mai ales, să te pricepi!

Dacă nu… conserve sau mai rău … Casa de pește (felinarul rosu)! Mark Twain avea o vorbă celebră extrem de misogină, dar simpatică: “În lumea asta două lucruri miros a pește…și unul e Peștele!”

Râdem, glumim, dar NIMIC nu se compară cu o familie tradițională ortodoxă practicantă!!! Vine la pachet cu fidelitate pe viață, dragoste de muncă, și prin muncă, multă muncă ,nu ai timp să faci burtă, deci o să ai abdomen plat, proporții frumoase, dragoste de copii și, implicit, multe nopți de pregătire și concepție a copiilor, deci altă oportunitate de a face abdomenul plat,  dragoste de părinți, (incluzând socrii), deci o posibilitate URIAȘĂ de a-ți antrena SMERENIA, dragostea de Dumnezeu  cu multă Biserică, Sfinte Liturghii, acatiste, lumânări, milostenii și, mai ales, POST!

Altă oportunitate de a face abdomenul plat! Așadar, de ce să te uiți cu jind în ograda vecinului  când acasă ai calitate maximă!?! Asta fiind valabil pentru cupluri cu valori estetice apropiate! Pentru Frumoasele cu Bestii …well… duceți-vă Crucea!

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

 

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte!

Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110875

Zona comentariilor

Meteo în țară

1 aprilie 2020, 21:24
 

E
Senin
6°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:56
Apus: 19:43
Prognoza 2 aprilie 2020
Zi
 

E
Înnourat
12°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

SV
Senin
0°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 01-04-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10;Fenomene vizate: vreme […]

Loto

Horoscop

  • 278.722 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team