Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Plătim UN MILIARD de dolari pe zi pentru încălzirea globală

Publicat: vineri, 25 octombrie 2013

Pentru a combate schimbarea climei, este nevoie de o sumă dublă, se arată într-un raport recent. Până în anul 2020, trebuie să cheltuim 5 trilioane de dolari, numai pentru a implementa proiecte energetice curate și prietenoase cu mediul, susține International Energy Agency (IEA).

Anul trecut, în lume s-au investit aproximativ un miliard de dolari zilnic pentru a limita încălzirea globală – suma este dedusă din ultimul raport al organizației internaționale Climate Policy Initiative care arată că în ciuda faptului că încălzirea globală s-a accentuat, în 2012 s-au cheltuit cu aproximativ 5 miliarde de dolari mai puțin decât în anul 2011 pentru proiecte verzi.

Suma este cu adevărat colosală, însă în fapt avem nevoie de chiar mai mulți bani: cei 359 de miliarde de dolari consumați în lupta împotriva încălzirii globale în anul 2012 reprezintă aproximativ jumătate din ceea ce World Economic Forum pretinde că ar fi suma optimă pentru a stopa schimbările climatice: 700 de miliarde de dolari / an.

„Investițiile corelate cu lupta împotriva schimbărilor climatice au scăzut chiar și sub cele mai pesimiste estimări” concluzionează raportul IEA, care se bazează pe o analiză Landscape 2013 ce arată că banii investiți în energie curată sunt foarte puțini în comparație cu cei folosiți pentru substitute ecologice ale combustibililor fosili.

Raportul IEA estimează că substitutele ecoprietenoase ale combustibililor fosili au consumat, în anul 2011, aprox. 523 de miliarde de dolari în economiile emergente și aflate în curs de dezvoltare. Săptămâna trecută, comisarul european pe energie Günther Oettinger a fost acuzat că ar fi încercat să ascundă informații privind substitutele combustibilor fosili. Cu toate acestea, în acest moment, zece dintre cele mai mari companii energetice europene încearcă să întrerupă substitutele carburanților, argumentând că acestea ridică costurile energetice și disproporționează piața.

Citește și cea mai nouă ediție a revistei Știință&Tehnică, al cărui dosar tratează problema încălzirii globale!

Sursa : Ştiinţă şi Tehnică

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17462

Publicat de la data oct. 25 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 decembrie 2019, 18:58
 

N
Parţial înnourat
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.466 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team