Pledoarie pentru cosmetica de bucătărie

AQUI AHORA te încurajează să experimentezi realizarea manufacturată a unor produse de îngrijire, singura modalitate în care poți fi sigur de calitatea ingredientelor și de sănătatea pielii tale.

Reține: când ești în fața raftului cu produse cosmetice, trebuie să fii la fel de responsabil ca în fața celui cu produse alimentare. Un principiu extrem de sănătos este acela de a nu pune pe piele produse pe care nu le-ai putea mânca! Este greu de respectat, recunosc, dar vom încerca și vom reuși împreună.

Dacă nu ești sigur de produsele din comerțul cu amănuntul – și chiar te sfătuiesc să fii circumspect – mai bine nu le folosi! Pielea este cel mai mare organ al corpului, deci orice pui pe ea se răspândește imediat și în sistemul limfatic, influențându-ți corpul la nivel chimic și hormonal.

Prepară în propria ta bucătărie cremele de îngrijire cosmetică și pe cele cu valoare terapeutică, în același mod în care-ți prepari mâncarea. Fă doze mici ca să te asiguri că își mențin prospețimea.

De ce ai face asta?

  • Pentru că știi și tu că reclamele din magazine sunt absolut exagerate. Doar ai văzut cum se face: se ia o tânără de 20 de ani al carei ten este oricum perfect și se arată ce minuni a făcut crema X pentru tenul ei. Afirmațiile de genul: ‘’cu 76% mai multă strălucire’’ sau ‘’32% riduri diminuate în doar zece zile de folosire’’ sunt tâmpenii absolute! Ești prea inteligent ca să nu realizezi că marketingul unor produse de acest gen se bazează pe mistificare, exagerare și detunare.
  • Pentru că numai tu îți cunoști corpul și nevoile lui, iar în fața rândurilor kilometrice cu produse industriale spiritul tău critic este oricum neputiincios. Iei o cremă de pe raft, oricare ar fi ea, o folosești sperând să obții ceea ce scrie in prospect, dar producătorul n-a gândit-o special pentru tine, pentru că  tu esti unic, iar el produce pentru mase de oameni, nu pentru individualități!
  • Pentru că dacă vei contribui direct la starea ta de bine și a celor cu care-ți împarți viața, îți va crește înzecit iubirea de sine, de oameni, și respectul pe care ți-l datorezi ție și celorlalți.
  • Pentru ca ești direct responsabil pentru sănătatea ta. Dacă tu nu ești implicat în propria-ți sănătate  nimeni n-o va face. Nu poți să învinovățești pe nimeni de nimic! Responsabilitatea îți revine de la un capăt la altul!

Să ciulim urechea la specialiști

Consultantul AQUI AHORA, bio-fizicianul Haritina Moldovan precizează că deși reclama falsă este pedepsită de lege, comercianții nu se sfiesc să expună produse care nu corespund nici cu eticheta, nici cu prețul. Ea ne ajută să ne punem câteva întrebări obligatorii:

Produsul este bun și pentru mine?
Dacă ai acnee, ten deshidratat, ești tânăr sau matur, ai probleme specifice ale tenului generate de hormoni, sau alte probleme de sănătate,  crema trebuie să se adreseze în totalitate acestora.

Care e baza preparatului cosmetic: cremă, loțiune sau unguent?
Alege forma de prezentare, în funcție de scopul urmărit.

Aleg un produs natural?
Atunci trebuie să conțină ingredienți activi din plante. Uită-te la etichetă ca să găsești lista acestora în ordine descrescătoare, în funcție de concentrație.

Verifică metoda de preparare a produsului.
Legislația spune că trebuie să îndeplinească: ”Regulile de buna practică de fabricație pentru produsele cosmetice”. Verifică dacă este precizat acest lucru pe produs.

Procedând astfel, vigilența ta va fi răsplătită. Pielea frumoasă și curată nu se demodează niciodată! Vom reveni cu articole în care te vom învăța să-ți prepari singur produsele de îngrijire cosmetică și terapeutică.

Adriana Caranfil

aqui-ahora

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.