PNL despre Roșia Montană: Un 'nu' categoric împotriva acestui proiect!

 

Partidul Național Liberal susține dreptul cetățenilor de a protesta pașnic, dar dezaprobă orice fel de acțiuni violente, se arată într-un comunicat al PNL. Comunicatul vine în contextul în care joi seară a fost vandalizată mașina ministrului Culturii, Daniel Barbu.

„Noi am respectat întotdeauna dreptul la liberă exprimare și diferențele de opinie, dar ne opunem în mod categoric oricărei forme de agresivitate îndreptate nu numai împotriva unui ministru, ci împotriva oricărui cetățean. Partidul Național Liberal nu a contestat niciodată acțiunile de protest pe subiectul Roșia Montană. Mai mult de atât, ministrul liberal al Afacerilor Interne, Radu Stroe, a avut o atitudine extrem de deschisă față de manifestările din Piața Universității. (…) În ceea ce privește proiectul Roșia Montană, Partidul Național Liberal și-a exprimat clar poziția, manifestată și prin votul dat de liberalii din Comisia parlamentară specială și anume, un ‘nu’ categoric împotriva acestui proiect!”, se arată în comunicatul PNL.

Comisia parlamentară care discută subiectul Roșia Montană ar fi trebuit ca luni să înainteze un raport în care să fie descrise concluziile la care s-a ajuns. După ce în interiorul Comisiei s-a degajat o majoritate formată din PSD, PC și PPDD care a votat modificarea proiectului (PNL și UDMR doreau respingerea lui cu totul), vineri liderii USL au discutat subiectul. În final, s-a ajuns la concluzia că trebuie să se încerce găsirea unei formule comune, drept care mandatul de lucru al Comisiei parlamentare va fi prelungit cu 30 de zile. „Tocmai pentru că și eu și dl Antonescu vrem ca USL să acționeze coerent până și pe temele cele mai dificile, am decis împreună să prelungim mandatul Comisiei cu 30 de zile, în ideea că la un moment dat se va găsi o poziție comună”, a spus președintele PSD, premierul Victor Ponta. La rândul său, liderul liberal Crin Antonescu nu s-a mai arătat la fel de tranșant ca până acum pe subiectul Roșia Montană, arătându-și disponibilitatea de a discuta în USL pentru a se ajunge la un punct de vedere comun, nu atât asupra exploatării de la Roșia Montană, cât în general asupra exploatării resurselor. „PNL respinge proiectul de lege pe care am fost sesizați, dar suntem dispuși în cadrul Comisiei dacă este cazul și așa convenim – acestei Comisii, altei Comisii, în orice formă – să discutăm elemente dintr-o lege, sau modificări de legislație generale privitoare la exploatări, la resursele naturale în general, la exploatările de acest fel. Și, în sensul acesta, toți facem eforturi de a găsi formule comune”, a declarat Antonescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.