POCA – 45 de milioane lei pentru actiuni de imbunatatire a accesului la justitie

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA) deschide o nouă linie de finanțare, cu un buget alocat de 45.000.000 lei, în cadrul Axei prioritare 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectiv specific 2.3 – Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Cererea de proiecte nr. CP3/2017 – Sprijin pentru acțiuni de îmbunătățire a accesului la justiție are drept solicitanți eligibili: Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Ministerul Public, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Consiliul de Mediere, Curtea de Arbitraj, asociații profesionale cu activitate în domeniul justiției, ONG-uri cu activitate în domeniul justiției.

Cererea de proiecte se regăsește în sistemul informatic MySMIS, astfel:

  • Cod apel: POCA/113/2/3/Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.
  • Titlu: CP3/2017 – Sprijin pentru acțiuni de îmbunătățire a accesului la justiție.

Odată cu lansarea cererii de proiecte nr. CP3/2017, Ghidul solicitantului cu anexele aferente este pus la dispoziția potențialilor beneficiari pe site-ul programului.

Proiectele finanțate în cadrul acestei cereri de proiecte vor contribui la rezultatul: Grad crescut de acces la justiţie al cetăţenilor prin derularea de campanii de informare/educaţie juridică și oferirea de servicii suport, inclusiv de asistenţă juridică, puse la dispoziţia cetăţenilor.

Părțile interesate sunt invitate să depună cererile de finanțare până la data de 30 martie 2017, ora 17.00.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.