Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Podul Calafat – Vidin, inaugurat în prezenţa comisarului european Johannes Hahn

Publicat: vineri, 14 iunie 2013

Podul Calafat – Vidin, care va lega România de Bulgaria, se va numi New Europe Bridge (Podul Noua Europă), a anunţat, vineri, premierul Victor Ponta, citat de pesurse.ro.

‘Podul, după cum am discutat la Bruxelles la ultimul Consiliu European cu preşedintele Bulgariei şi ne-am gândit şi am propus şi aşa va rămâne – New Europe Brigde’, a spus Victor Ponta, după inaugurarea celui de-al doilea pod peste Dunăre care leagă România de Bulgaria.

Podul Calafat – Vidin a fost inaugurat vineri în prezenţa premierului Victor Ponta, a omologului său bulgar, Plamen Oreşarski, şi a comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Cei doi oficiali şi-au manifestat nemulţumirea că finalizarea proiectului a durat foarte mult.

„A durat foarte mult pentru a fi construit, eu sunt al şaselea prim-ministru român, de la Isărescu până la inaugurare. Lecţia importantă este să învăţăm împreună să lucrăm mai eficient la marile proiecte necesare ambelor ţări”, a spus Ponta.

Şi premierul bulgar, Plamen Oreşarski, a spus că îi pare rău că „povestea” acestui pod a fost atât de lungă.

 

Podul, cofinanţat din Fondul de Coeziune al UE, este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de oraşul Istanbul din Turcia. Podul are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

De exploatarea podului şi perceperea taxelor pentru traversare se va ocupa o societate mixtă româno-bulgară cu sediul la Vidin. Pietonii şi bicicliştii, precum şi ambulanţele şi vehiculele folosite de poliţie şi pompieri vor fi scutite de plata taxelor care vor fi percepute pentru traversarea noului pod de peste Dunăre, la Calafat – Vidin. Guvernele român şi bulgar au aprobat miercuri aceste taxe, care vor varia de la 6 la 37 euro pentru diferitele vehicule rutiere.

Părţile au aprobat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei de stat între Bulgaria şi România, la Vidin – Calafat. Punctul va fi rutier, feroviar de marfă şi de călători şi fluvial. Echipe mixte de poliţişti de frontieră bulgari şi români vor efectua controlul călătorilor şi mărfurilor pe teritoriul românesc în cazul traficului rutier şi pe cel bulgăresc în cazul traficului feroviar.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7788

Publicat de la data iun. 14 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

5 iunie 2020, 15:57
 

VSV
Predominant însorit
29°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 6 iunie 2020
Zi
 

SSE
Parţial însorit cu precipitaţii
29°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ESE
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 301.000 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team