Poftă bună! Din ce mizerii și gunoaie se fac ”gustoasele” mezeluri VIDEO

„Această tocătură din resturi de tot felul, precum tendoanele, are proteine de slabă calitate. În unele ţări europene, ea nu poate fi folosită decât în fabrica în care a fost produsă, nu poate fi congelată şi trimisă din loc în loc aşa cum se întâmplă în România”, a declarat profesorul Mencinicopschi. Mezelurile  mai conțin și nitritul şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, folosit pentru a da  culoarea rozalie. „Pot duce însă la formarea nitrozaminelor care sunt cancerigene”. Să îi dai unui copil multe mezeluri de proastă calitate este ca şi când i-ai da toată ziua grăsime şi şoric”, atrage atenţia directorul Institutului de Cercetări Alimentare.  Un alt ingredient de bază este apa. Pentru ca apa să poată fi folosită în cantităţi mari în mezeluri este nevoie de un gelifiant, caragenanul, cunoscut şi sub numele de E407. “Este un extras din alge marine, care reţine apa şi tu cumperi, astfel, apa la preţul cărnii. Există studii noi care arată că E407 ar putea fi responsabil pentru apariţia cancerului colorectal“, spune Mencinicopschi. Guma de guar este tot un gelifiant şi este tot nesănătoasă în cantităţi mari şi pe termen lung. Vizionare atentă!

Sănătatea ta e o comoară, nu lăsa industria alimentară mizeră să ți-o fure! Rafturile magazinelor sunt pline de gunoaie și de otrăvuri dacă ți la comoara ta, la sănătatea ta,  consumă fructe, legume și semințe crude, nepreparate termic și ține post negru  cel puțin odată la 12 zile. De ce la 12 zile? …12 zile,  fix 12 zile,  e circuitul apei în organismul uman! Grijiți-vă și grijiții pe cei dragi!!

Poftim la chicken McNuggets!

Pe plan mondial, circulă o idee cum că produsele chicken McNuggets, bucăţile mici de pui de la McDonald’s, ar conţine nu doar piept de pui, ci şi piele, zgarciuri şi resturi de carne, toate amestecate într-o substanță omogenă roz.

Reputaţia proastă a acestui produs de la McDonald’s i-a determinat pe reprezentanţii din Canada să filmeze tot procesul de fabricare al acestui tip de meniu de pui.

Aceştia au dorit să arate că folosesc doar piept de pui, nu utilizează coloranţi şi nici alte resturi de carne. Cu toate acestea, clipul lansat pe internet nu a eliminat toate suspiciunile consumatorilor.

Sursa: inforor.com și infomediu.eu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.