Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Poliţia trece la sisteme mobile de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare

Publicat: duminică, 04 august 2013

Poliţia Română îi va putea depista pe şoferii care conduc autoturisme furate cu ajutorul unui soft special care este conectat în permanenţă la baza de date unde sunt înregistrate toate maşinile date în urmărire, relateaza capital.ro. Şeful IGPR, chestorul-şef Petre Tobă, a declarat vineri că până acum Poliţia Română nu a avut astfel de sisteme de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare, în afara radarelor fixe montate pe DN1. În cadrul unui proiect-pilot, una dintre autospecialele poliţiei a fost dotată cu acest echipament special de detectare a autoturismelor. ‘Acest sistem a fost preluat şi integrat în autospeciala de la Secţia Autostrăzi de la Poliţia Capitalei. Poliţia Capitalei a achiziţionat acest sistem cu ocazia Summitului NATO din 2008. Erau folosite de cele mai multe ori pe intrările în Bucureşti, dar nu aveau o legătură online cu baza de date. Am reuşit să realizăm această legătură cu baza de date.

Până acum, Poliţia Română nu a avut astfel de sisteme de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare decât pe DN1, ca sisteme fixe. Acum am reuşit să le dezvoltăm şi ca sisteme mobile. Sunt zece echipamente mobile la Capitală. Dacă vom reuşi să le dezvoltăm, vor fi extrem de utile la nivelul tuturor inspectoratelor de poliţie judeţene’, a precizat chestorul-şef Petre Tobă, cu prilejul prezentării noilor dotări. Mai mult, în acelaşi timp, Poliţia Română vrea să le vină în ajutor oamenilor legii care lucrează pe teren şi care au nevoie să fie în permanenţă conectaţi la bazele de date. În acest sens, poliţiştii vor beneficia de tablete care îi ţin conectaţi la sistemele informaţionale, putând astfel să afle rapid date despre un suspect. ‘De asemenea, o autospecială a fost dotată, în cadrul unui proiect-pilot, cu o tabletă care are posibilitatea de a accesa în timp real, online, toate aplicaţiile Poliţiei Române. În acest moment, pentru a accesa mare parte din aplicaţiile Poliţiei Române, era nevoie de deplasarea la un sediu de poliţie. Prin această posibilitate am urmărit ca poliţiştii să fie mult mai bine informaţi în timp real, altfel spus, în momentul în care se deplasează la o intervenţie, să ştie dacă persoanele implicate au cazier, sunt sau nu posesoare de arme, au mai fost semnalate cu tulburări ale ordinii şi liniştii publice, au mai fost sancţionate contravenţional. Toate acestea au fost realizate pentru a creşte eficienţa activităţii poliţistului iar pe de altă parte, pentru a creşte protecţia poliţistului în timpul acestor intervenţii’, a afirmat Tobă. Un alt soft implementat pe una dintre autospecialele poliţiei este destinat şoferilor care transportă persoane sau marfă.

Până acum, această verificare nu se putea face în sistem electronic. ‘Pe o altă autospecială de poliţie a fost montat un sistem automat care verifică respectarea timpilor de odihnă şi a timpilor de condus pentru conducătorii auto care transportă persoane sau marfă. De asemenea, se poate verifica viteza de deplasare a acestor autovehicule şi dacă a fost respectată pe tronsonul de drum respectiv. Până acum se făcea printr-o verificare vizuală, acum se face electronic şi durează foarte puţin. În felul acesta, consider că toate aceste măsuri vor creşte eficienţa acţiunii Poliţiei şi vor creşte şi gradul de siguranţă rutieră. Dorim ca în momentul în care acest proiect-pilot pe care noi l-am dezvoltat cu ajutorul Microsoft România se va dovedi că este de succes şi va fi completat şi cu alte aplicaţii, să încercăm să aplicăm pentru proiecte europene cu finanţare nerambursabilă, astfel încât să avem o proiecţie pe termen mediu pentru implementarea acestui proiect de acţiune al Poliţiei Române la nivelul tuturor structurilor operative. Toată Poliţia Română va beneficia într-un termen rezonabil de toate aceste facilităţi’, a mai declarat Tobă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11680

Publicat de la data aug. 4 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iunie 2019, 17:33
 

V
Noros
28°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:31
Apus: 21:03
Prognoza 21 iunie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit cu furtună
30°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NV
Predominant senin
19°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 20 iunie, ora 10 – 21 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică              Instabilitatea atmosferică va […]

Loto

Horoscop

  • 215.872 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team