Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Politica economică PE: O nouă ordine financiară pentru a preveni viitoare colapsuri

Publicat: marți, 14 ianuarie 2014

Criza financiară începută în 2007 și criza din zona euro, începută în 2010, au devastat economiile din Uniunea Europeană și au demonstrat că numeroase sisteme și reglementări financiare nu erau adaptate scopului lor. A devenit clar că managementul economiilor naționale și al piețelor financiare avea nevoie de o reformă profundă.

Aceste crize au coincis cu dobândirea de către Parlamentul European a noi competențe, plasându-l astfel în centrul eforturilor de soluționare a lor, de protejare a contribuabililor și de edificare a unui nou sistem. Parlamentul a fost activ pe toate fronturile, susținând o legislație ambițioasă, adesea împotriva unor anumite interese înclinate să mențină starea de fapt sau să limiteze reformele cât mai mult posibil.

Printre succesele majore se numără plafonarea bonusurilor pentru personalul bancar, o mai bună supraveghere a sectorului financiar, interzicerea swapurilor pe riscul de credit foarte speculative și o guvernanță economică mai responsabilă.

Privire de ansamblu asupra activității PE

Pe parcursul legislaturii 2009-2014, Comisia pentru afaceri economice și monetare a tratat un număr dublu de dosare în comparație cu legislatura anterioară și a organizat numeroase audieri cu principalii actori, inclusiv cu președinții Băncii Centrale Europene (BCE) și ai Eurogrup, precum și cu comisarii europeni pentru domeniile respective și cu diferiți miniștri de finanțe.
PE a contribuit la elaborarea legislației, susținând cu regularitate un sistem financiar aflat în serviciul economiei reale, capabil să garanteze că nu vor mai fi niciodată contribuabilii singurii lăsați să plătească factura. Parlamentul s-a pronunțat sistematic în favoarea unei strategii la nivel european, dat fiind faptul că o uniune economică fragmentată era în mod evident neviabilă. În plus, repatrierea politicii economice ar lăsa un număr și mai mare de state membre fără apărare în fața globalizării.
Activitatea s-a concentrat pe trei domenii principale:

•           stabilirea unui nou sistem de guvernanță economică

•           reducerea asumării nechibzuite de riscuri în sectorul serviciilor financiare

•           îmbunătățirea supravegherii bancare și a managementului de criză

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76046

Publicat de la data ian. 14 2014. Categorii ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 februarie 2020, 11:10
 

VNV
Predominant înnourat
2°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:56
Apus: 18:01
Prognoza 29 februarie 2020
Zi
 

NV
Înnourat
11°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Parţial noros
0°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00 Zonele afectate : local la munte, îndeosebi în zona înaltă - intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ Fenomene : local la munte, îndeosebi în zona […]

Loto

Horoscop

  • 267.930 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team