Polonia refuză cotele de migranți

Guvernul conservator de la Varşovia se opune oricărei relocări a imigranţilor ilegali în Polonia, a declarat ministrul de Interne polonez Mariusz Kamiński, răspunzând astfel planurilor Comisiei Europene legate de un nou pact privind migraţia şi azilul, relatează thenews.pl.

Miniştrii de Interne din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Estonia, Letonia şi Slovenia au trimis o scrisoare comună Comisiei Europene, în care îşi exprimă opoziţia faţă de orice formă de relocare obligatorie.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, intenţionează să propună o reformă a sistemului de azil al Uniunii Europene, care s-a dovedit depăşit în 2015-2016, când ţările din flancul sudic al blocului comunitar le-au acuzat pe celelalte că nu le-au ajutat să gestioneze numărul mare de sosiri de migranţi şi refugiaţi.

Kamiński a afirmat luni că Guvernul polonez nu va fi de acord cu „experimente culturale”. El a adăugat că Polonia este motivată nu de justificări „xenophobe”, ci de „bun simţ”.

Guvernul polonez nu este şi nu va fi de acord cu niciun experiment social sau cultural impus nouă. Putem vedea modul în care se sfârşesc asemenea experimente privind la exemplul multor ţări vest-europene. Acest lucru conduce la consecinţe tragice, la conflicte sociale, la conflicte cu un background rasist, pe motive religioase”, a subliniat demnitarul polonez.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.