Ponta A GLUMIT când a afirmat că nu votează ca parlamentar proiectul Roșia Montana

La întâlnirea de sâmbătă, cu tinerii social democrați, prilej cu care aceștia și-au ales noua conducere, premierul Victor Ponta a făcut o serie de considerații despre manifestările violente, pe care le dezaprobă, despre mișcările de stradă care nu respectă legea, spunând că a decis, împreună cu ministrul de Interne, să intervină fără menajamente când sunt blocate șosele, orașe, chiar România. Premierul a afirmat că este pentru diversitatea de opinii, dar nu stricând ordinea statală.

Despre exploatarea resurselor naturale, Ponta a afirmat că rămâne la convingerea că țara noastră trebuie să iasă din concepția anilor comuniști – ”România să se dezvolte nu să rămână într-un iz al anilor 80”. El s-a referit și la un ”grup extremist” care ar exista lângă Roșia Montana.

Întrebat dacă va vota proiectul din Apuseni ca premier și-l va respinge ca parlamentar, Victor Ponta a dat un răspuns din care se înțelege că a glumit, cu alte cuvinte este pentru proiect în ambele ipostaze – ”Am și eu umor, ca și dumneavoastră!”

Protestele din Vaslui nu vor încurca discuțiile cu companiile americane, spune primul ministru

Anterior, într-o intervenţie la România TV, în cursul serii de vineri, premierul Victor Ponta a declarat  că protestele de la Vaslui împotriva exploatării gazelor de șist nu vor constitui un obstacol în discuțiile pe care urmează să le poarte cu oficiali ai companiilor americane de resort în vizita pe care o efectuează în SUA în perioada 21-23 octombrie.

“Nu, nu pot să spun că mă încurcă. Citeam astăzi o știre, ieri au fost proteste împotriva gazelor de șist în Canada. Și acolo, poliția fiind un pic mai nedemocratică decât în România, a arestat 40 de manifestanți care au încălcat legea. Eu vreau să spun un singur lucru. Dorința și decizia politică de a avea independență energetică pentru România, prin exploatarea tuturor resurselor pe care noi le avem, evident cu respectarea celor mai înalte standarde de mediu, este o decizie pe care mi-o asum și eu, și-o asumă și USL. Nu am auzit un partid politic care să fie împotrivă și cred că este o decizie importantă pentru anii care vin”, a afirmat Ponta, potrivit AM PRESS.

Premierul a adăugat că, în rest, “e normal să existe proteste, există în toate țările aceste proteste”. “Atât timp cât aceste proteste sunt pașnice și, mă rog, nu afectează buna și normala desfășurare a vieții societății, ați văzut foarte bine că nu s-a întâmplat nimic. Ați văzut că toată lumea poate să protesteze, că toată lumea poate să spună punctul de vedere. În momentul în care se trece linia roșie și se ajunge la violențe, la agresiune, la încălcarea unor legi foarte clare, atunci am spus foarte ferm și îmi asum această responsabilitate, și toate instituțiile guvernamentale, Jandarmerie, Poliție, au această sarcină din partea mea de a sancționa imediat și cu cât de mult prevede legea orice manifestare de violență, de agresiune care ne poate aduce aminte de anii ’30 din România sau de orice tip de anarhie, care cred că este extrem de periculoasă pentru țară”, a spus Ponta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.