Ponta: Avem bani de salarii, pensii şi FMI

Premierul Victor Ponta l-a contrazis pe preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL) şi a spus că Guvernul are bani atât pentru salarii şi pensii, cât şi pentru FMI.

„Primul-ministru, ministrul de Finanţe, ministrul Bugetului, guvernatorul Băncii Naţionale, FMI, Banca Mondială nu reprezentăm nimic în faţa presei dacă iese un domn, dimineaţa, seara, nu ştiu pe unde pe la Reşiţa, şi îşi dă cu părerea. Avem banii de pensii, avem banii de salarii, poate nu o să-i mai avem la Consiliul Judeţean Caraş, poate îi tăiem de acolo, că văd că îi dăm degeaba acolo, că oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie la televizor”, a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus, miercuri, referindu-se la declaraţiile preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, privind situaţia bugetară dezastruoasă a României, că acesta a ridicat probleme care îl afectează pe el.

„N-am ce să comentez. (…) Un preşedinte de consiliu ridică probleme care îl afectează pe el şi dialogul acesta al structurilor locale cu Guvernul e un lucru firesc. Dar n-am ce să comentez, nu sunt în cursul lucrurilor şi comentariile mele sunt total inutile. Se discută, se rezolvă şi dialogul acesta la nivel central între ministere – cum anume se împart lucrurile şi între structurile centrale şi locale este un lucru firesc. Trebuie să găsească formula să discute, să rezolve şi dialogul este o chestiune necesară”, a adăugat fostul şef de stat.

 

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, miercuri, că Sorin Frunzăverde are dreptate referitor la afirmaţiile privind banii pentru pensii şi salarii.

„Vreau să vă spun că Sorin Frunzăverde are dreptate, o să vedeţi în iunie, iulie ce se va întâmpla cu România”, a declarat Adriean Videanu, întrebat de declaraţiile lui Fruzăverde.

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a spus, miercuri, că declaraţia referitoare la achitarea tranşei către FMI şi plata pensiilor, a fost scoasă din context.

‘Afirmaţia pe care am facut-o marţi este una scoasă din context şi a fost făcută într-un context economic complicat, nu numai în România. În toată Europa se vede acest lucru. În plus, afirmaţia a fost făcută în sensul că pentru orice Guvern, principala preocupare, cu atât mai mult cu cât perioada pe care o traversăm este una grea, e aceea de a asigura salariile şi pensiile, în cuantumul pe care l-am angajat deja, ţinând cont şi de inflaţie, şi de faptul că am readus salariile la nivelul în care erau în 2010’, a declarat Sorin Frunzăverde.

Bugetul național este mult sub limită, a declarat, anterior, acesta, precizând că nu știe dacă există suficienți bani pentru a putea plăti următoarea tranșă de rambursare a împrumutului de la FMI.

”Dacă vom plăti salariile și pensiile, să fim fericiți”, a subliniat liderul liberal.

Sorin Frunzăverde s-a aflat, marți, la ședința extraordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin, unde s-au aprobat, printre altele, bugetele instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea forului judeţean sau finanţate de către acesta, pe anul 2013.

Înainte ca bugetele să fie supuse votului, consilierul Nicolae Ştefănescu a spus că ar dori să afle părerea şefilor instituţiilor respective, dacă banii alocaţi sunt suficienţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde a replicat: „Nu văd sensul acestei întrebări. Ştim cu toţii că banii nu ajung, dar acestea sunt posibilităţile. În acest moment, situația națională bugetară este dramatică. Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie. Dacă vom plăti salariile şi pensiile, să fim fericiţi! În aceste condiţii, întrebarea dumneavoastră, domnule Ştefănescu, este retorică”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.