Ponta: Cred în continuare în USL

Premierul Victor Ponta crede în continuare în USL. Cel puţin aşa a declarat, vineri, la Chişinău, răspunzând unor întrebări din parte jurnaliştilor. Potrivit primului ministru, aceasta este cea mai bună variantă a guvernării şi i-a cerut liderului PNL să-şi asume responsabilitatea guvernării.

”Cred în continuare în USL. Cred că există posibilitatea ca USL să continue guvernarea în această formulă”, a declarat premierul.

”Crin Antonescu vrea să candideze fără responsabilitatea guvernării”, a susținut Ponta.

De asemenea, Ponta a exprimat opinia că liderul PNL, Crin Antonescu, „a luat demult decizia să rupă USL” şi ceea ce se întâmplă acum la nivelul acestei alianţe este doar „un divorţ cu scandal”.
Premierul a mai spus că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, este binevenit în Guvern şi l-ar numi şi astăzi la conducerea Ministerului de Interne, însă acesta nu vrea.

„Şi nu pot să numesc un ministru dacă acesta nu vrea”, a spus Ponta.

Premierul  a mai  declarat  că nu a fost informat despre discuţiile dintre liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele Traian Băsescu, despre care preşedintele PNL a vorbit joi seară la un post de televiziune.

„Nu am fost informat despre faptul că domnul preşedinte Crin Antonescu a discutat cu domnul preşedinte Băsescu înainte de vizita la Chişinău, dar cred că e un lucru bun faptul că ne consultăm… Sigur putea să se consulte cu Guvernul şi era şi mai bine. Fiecare se consultă cu cine crede de cuviinţă!, a afirmat premierul Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său moldovean Iurie Leancă.

Ponta a adăugat că i-a asigurat pe oficialii de la Chişinău că „indiferent de bătăliile politice care există la Bucureşti (…), toate forţele politice susţin integrarea europeană a Republicii Moldova”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că în afară de ceremoniile de învestitură a miniştrilor s-a mai întâlnit cu şeful statului de vreo două ori, pentru a discuta teme de politică externă, cum ar fi cazul Republicii Moldova, unde urma să efectueze o vizită.

„Eu cred că teme de politică externă (…) trebuie discutate chiar cu oameni pe care nu-i suporţi, dacă ei sunt preşedinte, ministru de Externe sau prim-ministru”, a spus Antonescu.

Potrivit unor surse, Uniunea Social Liberală se va rupe săptămâna viitoare. Miniștrii PNL nu se vor prezenta la ședința de Guvern de săptămâna viitoare, informează acestea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.