Ponta: Dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea

„Dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă” aceasta nu va fi făcută, a declarat, joi, la Sibiu, premierul Victor Ponta, precizând însă, că anterior, CSAT a avizat trei privatizări, ceea ce înseamnă că a „acţionat ilegal”, iar preşedintele Băsescu, dacă nu are vreo atribuţie, „să tacă din gură”.

Întrebat joi, la sosirea la Sibiu, de ce a cerut avizarea privarizării CFR Marfă de către CSAT, acest consiliu neavând atribuţii în acest sens, Victor Ponta răspunzând: „Am şi eu lipsurile mele. Dacă nu are competenţă (CSAT – n.r), de ce a avut de trei ori până acum?”.

Întrebat dacă va convoca el CSAT, premierul a negat, afirmând că va lăsa acest lucru în seama şefului statului.

„O să-l convoace preşedintele. Nu vreau să uzurp vreuna din atribuţiile domniei sale. Dacă nu are competenţă CSAT-ul, dacă a avizat de trei ori până acum, înseamnă că de trei ori a acţionat ilegal. Dacă chiar nu are preşedintele nicio atribuţie despre CFR atunci, aşa pe româneşte, să tacă din gură. Dacă are şi dacă ştie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, instituţional să ne spună, să nu ne lase să facem vreo greşeală, Doamne fereşte”, a mai declarat Victor Ponta.

Acesta a precizat, răspunzând unei alte întrebări că „dacă CSAT nu va aviza privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea”, planul B fiind management privat.

„Planul B este management privat, restructurarea companiei şi încercarea de a o aduce acolo unde era în 2008, adică pe profit, înainte să fie fraudată de PDL”, a mai declarat premierul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.