Ponta, după trimiterea în judecată a lui Dragnea: Sunt la fel de vinovat

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după trimiterea în judecată a vicepremierului Liviu Dragnea, că se simte la fel de vinovat în această cauză deoarece a fost și el un susţinător al suspendării președintelui Traian Băsescu.

”Este un dosar politic, știam că așa se va întâmpla. De astfel, am fost amenințat direct de Traian Băsescu, ni s-a spus foarte clar că vom avea dosare politice pentru faptul că am organizat referendumul și că oamenii au votat pentru demiterea sa”, a susținut președintele PSD.

Ponta a precizat că va prezenta în instanță ”refuzul procurorului care a anchetat cazul” de a-i ancheta pe cei care știau despre ce e vorba.

”Nu am auzit niciodată să vrei să fii audiat, să vrei vrei să fii pus sub acuzare și să fii refuzat. Și eu am cerut oamenilor să vină la referendum, și Crin Antonescu și toți ceilalți. De ce l-au pus sub acuzare doar pe Dragnea? Solidaritatea noastră, a PSD și PNL, cu cei 7 milioane de locuitori care au votat și care sunt încă prigoniți politic, este totală și sunt convins că vom dovedi acest lucru în instanță. Domnul Dragnea nu a candidat la nimic. Și domnul Papici a spus că a strâns voturi pentru USL. Eu și domnul Antonescu suntem USL. A strâns voturi pentru mine. Vreau să spun, dar el nu mă vrea. L-ar fi deranjat să-i demontez toate acele acuzații strict politice. Dacă să organizezi un referendum, conform Constituției României, sau dacă îți faci campanie electorală, să le ceri oamenilor să vină la vot, este o infracțiune, înseamnă că practic nu va mai exista democrație în România”, a completat Ponta.

Premierul s-a arătat convins că se va demonstra în justiție nevinovăția vicepremierului Liviu Dragnea.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.