Ponta: MCV se leagă de Schengen, dar uite comisarul european spune că nu

Premierul Victor Ponta a declarat joi că dezbaterile privind MCV şi Schengen şi bugetul UE „nu sunt aşa de simple” cum cred unii.

„Am văzut şi astăzi poziţia comisarului european Fule legat de MCV şi Schengen, asta înseamnă că lucrurile nu sunt aşa de simple cum par pentru unii din cei de la Bucureşti. Bugetul este extraordinar, dar iată toată lumea, inclusiv PPE, votează împotrivă, MCV se leagă de Schengen, dar uite comisarul european spune că nu este normal. Lucrurile se tratează mult diferit faţă de stilul care a rămas: cine este cu Băsescu zice că este aşa şi cine este contra, invers. Ştiu că doar că toate grupurile politice importante Grupul PPE, Grupul Social-democrat şi cel democrat-liberal au decis pentru adoptarea acelei rezoluţii care dă conducerii Parlamentului un mandat de negociere cu CE şi Comisia Europeană şi că o să vedem ce se întâmplă în continuare. Noi suntem membrii ai UE şi practic încă nu se consideră adoptat bugetul până nu se finalizează aceste negocieri între instituţiile europene”, a declarat premierul Victor Ponta, înaintea Adunării generale a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a declarat despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV):

‘A fost într-adevăr o dezbatere extrem de interesantă. Am auzit pe foarte mulţi dintre dumneavoastră referindu-se la calendarul eliminării MCV-ului. E interesant că nimeni nu s-a referit la calendarul rezolvării recomandărilor făcute în cadrul MCV. Vorbim despre respectarea statului de drept în ţările membre şi asta se discută în mod regulat şi MCV-ul este un instrument relevant în acest sens. Comisia Europeană (CE) va continua să monitorizeze progresele României şi Bulgariei aşa cum a făcut-o şi până acum’, a declarat Stefan Fule, la finalul dezbaterii din plenul CE.

Premierul Victor Ponta a mai declarat că ar putea participa diseară la meciul retur Chelsea-Steaua, care se va desfăşura la Londra, dacă întâlnirea PES de la Bruxelles se va termină la timp.

Întrebat dacă participă la meciul de la Londra, Ponta a declarat: „Dacă reuşesc, dacă se termină întâlnirea de la Bruxelles la timp, da”.

Premierul s-a ferit să dea un pronostic pentru meci.

Avand in fata ultima campioana a Europei – Chelsea Londra – Steaua a facut pe 7 martie, la Bucureşti, un joc excelent si a castigat la limita dar meritat.

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.