Ponta o avertizează pe Grapini: Dacă e nemulțumită, sigur o să găsim un alt ministru mai bun

Dacă Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, este nemulțumită de mediul de afaceri din România, „o să găsim un alt ministru mai bun”, a declarat, marţi, primul ministru Victor Ponta.

Întrebat cum comentează afirmațiile acesteia, primul ministru a spus: „Nu cunosc declarația. Relația dintre Guvern și mediul de afaceri sigur că este în primul rând responsabilitatea doameni ministru Grapini. Dacă e nemulțumită, sigur o să găsim un alt ministru mai bun”.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat la conferinţa Mediafax talks about SME’s că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect la nivelul Executivului şi că uneori are impresia „că merge pe contrasens” când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor.

„Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oamnei de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic”, a spus Grapini.

UPDATE 17: 35 Grapini: Dacă premierul îmi va cere demisia, voi pleca din Guvern

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, marţi, că îşi asumă afirmaţiile pe care le-a făcut la activitatea Guvernului, precizând că va demisiona din funcţie numai dacă premierul Victor Ponta îi va cere să părăsească funcţia.

„Nu am ajuns încă la actul de demisie, dar dacă premierul îmi va cere demisia, voi pleca din Guvern. Îmi asum ceea ce am spus, dar declaraţia mea trebuie luată în întreg contextul. Domnul premier trebuie să citească toată declaraţia mea”, a spus Grapini.

Ministrul a precizat că a criticat în mai multe rânduri ritmul lent în care se iau anumite decizii în Guvern şi slaba pregătire a angajaţilor din sectorul public.

Maria Grapini a declarat că poate să intre în Cartea Recordurilor prin poziţia unicat a unui ministru care vine şi spune în public ce prost este Guvernul din care face parte.

„Dacă s-a înţeles că eu am apăsat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru că niciun ministru nu a venit până acum şi să spună ce prost e Guvernul. Nu? Intru şi eu în Cartea recordurilor”, a spus Grapini.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.