Ponta regretă episodul suspendării lui Băsescu

Primul ministru Victor Ponta spune că a avut „foarte mult de pierdut” după ce l-a suspendat pe Traian Băsescu. Ponta exclude o nouă suspendare, întrucât preţul pe care România ar trebui să-l plăteasca ar fi foarte mare.

Premierul Victor Ponta s-a referit, într-un interviu acordat, marţi, ziarului „Adevărul“, la episodul suspendării lui Traian Băsescu.

Întrebat dacă regretă suspendarea din vara lui 2012 şi acţiunile care au dus la criza politică, Ponta a răspuns: „Mi-a făcut foarte mult rău. Dacă, în 7 mai, eram nu doar cel mai tânăr premier socialist, dar şi foarte bine conexat cu colegii mei europeni, după episodul din vară am avut foarte mult de pierdut. Am rămas şi cu multe cicatrici“.

La întrebarea dacă ar mai susţine încă o suspendare a lui Băsescu, Ponta a răspuns: „În momentul în care am fost de acord să semnez acordul de cooperare înseamnă că am realizat că mai pot să trăiesc un an şi jumătate cu preşedintele Băsescu. Preţul pentru România e atât de mare că nu ni l-am putea permite. Într-un mod mai alambicat, cred că v-am răspuns la întrebare“, a declarat acesta.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.