Ponta salută decizia APCE privind România

Primul-ministru al României Victor Ponta salută decizia de astăzi, 25 aprilie a.c., a  Comitetului pentru Afaceri Politice şi Democraţie din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliul Europei (APCE), luată cu unanimitate, de a nu da curs propunerii formulate în anul 2012 privind introducerea unei moţiuni pe tema funcţionării instituţiilor democratice din România.

Această decizie este o recunoaştere clară a evoluţiilor politice pozitive din România şi a implementării şi respectării de către autorităţile române a principiilor democratice şi ale statului de drept.

Primul-ministru consideră că la aceasta decizie au contribuit  toţi  membrii delegaţiei române la APCE, indiferent de apartenenţa politică a acestora, prin solidaritatea arătată cu acest prilej.

Această decizie vine şi ca urmare vizitei efectuate ieri la Strasbourg de Primul-ministru, împreună cu o delegaţie din care au făcut parte  preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea,  ministrul de externe Titus Corlăţean,  consilierul primului-ministru Gyorgy Frunda,  ocazie cu care au fost prezentate pe larg evoluţiile politice din România şi proiectele de cooperare ale României  cu organizaţia de la Strasbourg.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.