Ponta, supărat pe "politicienii titirez”

Premierul Victor Ponta este supărat că oamenii politici români, „unii dintre ei mari susţinători ai proiectului Roşia Montană”, după ce au ieşit în stradă protestatarii, s-au învârtit ca titirezul și au devenit contra.

Primul ministru a vorbit despre Roşia Montană, în contextul scandalului de la Roşia Montană, prilejuit de prezenţa lui Remus Cernea în mijlocul protestatarilor şi al declaraţiilor făcute de europarlamentarul finlandez Satu Hassi.

„Cum e și cu Remus Cernea la noi, e normal, nu e nimic rău să fii contra. Ce e cel mai important e următorul lucru: să înțelegem că în România trebuie să ne uităm la alte țări europene și să vedem ce avem de învățat bine și ce trebuie să evităm ca și greșeli; doi, că nu e ceva care nu trebuie discutat, ci – în Finlanda, de exemplu, europarlamentarul ecologist este împotriva Guvernului, care exploatează mineritul; în al treilea rând, că de fiecare dată, când eşti contra, trebuie să ai o soluţie. Eu ce m-am supărat pe oamenii politici români, în primul rând că unii dintre ei erau mari susţinători ai proiectului şi după ce au ieşit în stradă protestatarii s-au învârtit ca titirezul și au devenit contra, și în al doilea rând că nu mi-a spus niciunul care e soluția”, a afirmat premierul, potrivit digi 24.

„În regulă, nu facem minerit, eu spun tot timpul: nu mai facem Roşia Montană nu e sfârșitul României. Nu mai facem niciun proiect de dezvoltare a resurselor atunci e sfârșitul României, nu putem să ne dezvoltăm niciodată dacă nu ne folosim resursele, dacă nu folosim gazele, dacă nu folosim toate celelalte resurse pe care România le are”, a conchis premierul.

Ponta, ironic la adresa lui Băsescu: Probabil va merge şi el în inspecţie la metrou

 

Primul ministru Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să se asigure că lucrările la metroul din Drumul Taberei nu vor înregistra întârzieri. „Sigur, preşedintele probabil că o să meargă şi el, că dacă nu a făcut el, ne inspectează pe noi”, a ţinut Ponta să adauge.

„Am fost azi cu doamna ministru Mănescu la momentul în care toate utilajele sunt în funcţiune. Schema o cunoaşteţi. Ceilalţi au dat zece milioane de euro şi ne-au lăsat în braţe cu proiectul nefinanţat. Noi dăm un miliard şase sute. Ei ne înjură de zece milioane, noi îl facem de un miliard şase sute. Important e că se lucrează. Sigur, preşedintele probabil că o să meargă şi el, că dacă nu a făcut el, ne inspectează pe noi. Dar ca şi cu gazoductul, nu l-a făcut nouă ani, îl facem noi, merge să ne critice. E bine să meargă să viziteze şi preşedintele metroul. E responsabilitatea dumneavoastră însă (a ministrului Mănescu, n.r.) şi o să vă rog să aveţi informări regulate asupra situaţiei”, a spus, miercuri, primul-ministru, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Mănescu a dat asigurări că va supraveghea modul în care evoluează lucrările, menţionând că finanţarea este asigurată pentru anul acesta şi pentru cel care urmează.

„Pentru anul acesta finanţarea este asigurată. Pentru anul viitor, de asemenea, fonduri europene plus finanţarea asigurată de la buget. Vom supraveghea lucrările în aşa fel încât acestea să nu mai treneze, să nu mai întârzie. Există bani, constructorul trebuie să îşi facă treaba”, a precizat ministrul Transporturilor.

Lucrările la tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor vor continua fără niciun un fel de întrerupere şi fără sincope, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta, prezent la punerea în funcţiune a primului echipament de săpat tuneluri pentru metrou de pe şantierul viitoarei staţii Academia Militară.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.