Ponta: Unele state ne vor in Schengen din octombrie

Premierul Victor Ponta a adus vineri seară, într-o emisiune la B1 TV, câteva clarificări cu privire la viitorul politic al fostului prim ministru Adrian Năstase, aflat acum în penitenciar. Potrivit lui Năstase, la nivelul PSD s-a luat decizia ca funcția de președinte al Consiliului Național, deținută de Năstase la momentul condamnării sale, să rămână neocupată până când Năstase va lua decizia fie să revină, fie să renunțe ea.

„Eu am propus și toți colegii mei au fost de acord ca funcția domnului Năstase în cadrul PSD să rămână neocupată până va dori fie să renunțe la ea sau va avea dreptul de a o reocupa. Noi îl așteptăm să revină în partid. Domnul Năstase, împreună cu domnul Iliescu sunt părinții fondatori ai PSD. Ca un mesaj politic, am decis ca la Congresul PSD, funcția lui Adrian Năstase să rămână liberă. Am întrebat în BPN și a fost un punct de vedere mai mult decât majoritar. Nu ne dezicem de Adrian Năstase nici sentimental, nici politic”, a subliniat Ponta.

Premierul a adăugat că a primit semnale despre probabilitatea ca unele țări să nu blocheze intrarea în Schengen, dar să ceară ca decizia să fie luată în următorul Consiliu, din luna octombrie.

Victor Ponta a declarat că aceste țări invocă oficial raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru amânarea aderării României la Schengen.

„Înainte să scrie scrisorea, ştia foarte clar că acea ţară, acele ţări care ne mai amână habar n-au nici cine e Fenechiu, nici cine e doamna Hăineală. În primul rând, nu ştie nici preşedintele, nu ştiu nici eu 100% că miercuri o să ne amâne din nou. Ştie şi preşedintele, aşa cum ştiu şi eu, cum ştie şi Corlăţean, care este ţara sau ţările care cer amânare. Ştie preşedintele, cum ştiu şi eu că acea ţară sau acele ţări pot în extremis să fie convinse să nu se opună, printr-o decizie politică. Într-adevăr, cumva, preşedintele, furând startul, a zis dacă iese bine, iese bine, bravo; dacă iese prost, ia să zic eu că e din cauza Guvernului!”, a afirmat Ponta.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.