Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

POR, Axa 4: 1,38 miliarde euro pentru dezvoltarea durabilă a municipiilor reşedinţă de judeţ, din a doua jumătate a lunii aprilie

Publicat: duminică, 02 aprilie 2017

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie se vor putea depune cereri de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru proiecte dedicate dezvoltării urbane durabile (Axa 4). Bugetul disponibil este de 1,38 miliarde de euro (din Fondul European de Dezvoltare Regională şi contribuţie naţională), reprezentând 17,88% din fondurile alocate POR 2014-2020, repartizate pe priorităţi de investiţii şi regiuni.

Pentru această axă, atribuţia de selectare strategică a fişelor de proiect depuse spre finanţare este delegată Autorităţilor Urbane. Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, a semnat astăzi, 31 martie a.c., 39 de acorduri de delegare. Delegarea presupune aplicarea de proceduri şi criterii de selecţie de către structurile municipiilor reşedinţă de judeţ care îndeplinesc rolul de Autorităţi Urbane. Aceasta reprezintă ultima etapă înainte de lansarea apelului pentru depunerea de proiecte prin POR.

Tot astăzi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a POR, a lansat în consultare publică, până la data de 18 aprilie 2017, 5 noi ghiduri privind Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Ghidurile privesc modul de accesare a fondurilor europene prin POR pentru proiecte menite să contribuie la dezvoltarea durabilă a oraşelor.

Autorităţile Urbane au un statut similar Organismelor Intermediare Secundare.  Astfel, autorităţile cărora le este delegată de către AMPOR atribuţia de selecţie a proiectelor sunt reprezentate de o structură internă la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ eligibile în cadrul axei prioritare 4 a POR 2014-2020. Aceste structuri sunt alcătuite din experţi tehnici din aparatul administrativ care vor identifica, în baza unei proceduri de prioritizare şi selecţie, proiectele care vor fi finanţate. Autoritatea Urbană va avea responsabilitatea selecţiei strategice a proiectelor (identificarea listei proiectelor prioritare), iar AMPOR va verifica proiectele din punct de vedere al eligibilităţii şi respectării condiţiilor de finanţare generale ale programului.

Axa prioritară 4 a POR 2014-2020, “Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” combină priorităţile de investiţii aferente obiectivelor tematice: economii cu emisii scăzute de carbon, protecţia mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, promovarea incluziunii sociale şi combaterea sărăciei şi investiţiile in educaţie, competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=77905

Publicat de la data apr. 2 2017. Categorii ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 ianuarie 2020, 12:45
 

NE
Noros
6°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 65%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:40
Apus: 17:17
Prognoza 28 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Înnourat
11°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

SV
Parţial înnourat
2°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-01-2020 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Constanta;Județul Tulcea; Se vor semnala : local ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 258.806 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team