Posta Romana rateaza momentul cresterii pietei de comert electronic

In timp ce Posta Romana organizeaza o licitatie pentru contractarea unui credit de 100 milioane de lei, in vederea acoperirii partiale a unor sume restante din activitatea de colectare a numerarului, concurenta vine cu o solutie alternativa, mai ieftina, la livrarile in sistemul de coletarie, solutie ce va contribui la dezvoltarea pietei locale de comert electronic.

Operatorul poştal Integer.pl, al doilea ca marime din Polonia, a anuntat ca va monta in Romania, pana la finele acestui an, un numar de 200 de terminale stradale electronice pentru ridicarea coletelor, alte 300 urmand sa fie instalate in 2014.

Amplasate in zone publice, cu trafic ridicat, precum supermarket-uri, benzinarii, statii de metrou, centre comerciale si altele, automatele InPost permit ridicarea 24/24 a cumparaturilor comandate prin magazinele online. La plasarea comenzii, clientii opteaza pentru serviciul de livrare InPost si aleg automatul din zona de unde doresc sa ridice coletul.

Acestia pot monitoriza livrarea si primesc notificari prin sms si e-mail la sosirea pachetului, precum si un cod utilizat pentru a deschide caseta. Clienti beneficiaza atat de posibilitatea de a prelua pachetul la orice ora, dintr-o zona convenabila, precum si de tarife de livrare mai mici.

“Sistemul eficientizează logistica de transport prin reducerea distanţelor parcurse de către curieri, ceea ce face ca InPost să ofere o alternativă mai ieftină la livrarile actuale”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Compania intentioneaza sa fie prezenta cu serviciul InPost in cele mai importante orase din Romania. “In prezent, Integer.pl Group este in faza finala de negociere a parteneriatelor strategice cu operatori locali care sa asigure serviciile de curierat asociate alimentarii automatelor”, se mai arată in comunicat.

Potrivit comunicatului, compania isi continua dezvoltarea simultan si pe alte piete.
“Grupul Integer.pl derulează cea mai ampla extindere in afara Poloniei din istoria companiei. In prezent, peste 2.400 de automate pentru colete sunt disponibile in diverse modele la nivel mondial si doar anul acesta vor fi amplasate alte 2.000 de unitati. Automatele InPost sunt disponible in 14 tari din lume, respectiv Polonia, Arabia Saudita, Australia, Brazilia, Chile, Marea Britanie, Irlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina, Rusia, Cipru, Slovacia si Cehia”, a declarat Rafal Brzoska, directorul general al Integer.pl Group.

Proiectul privind instalarea terminalelor este realizat impreuna cu compania de private equity PineBridge Investments si implica instalarea a circa 16.000 de unităţi până în 2016. “Proiectul face parte dintr-un plan de investitii la nivel european pe trei ani, in valoare de 300 milioane de euro”, se precizează în comunicat.

Anuntul Grupului Integer.pl vine chiar in ziua in care Posta Romana aniverseaza 139 de ani de parteneriat intre retelele postale, instituia fiind printre cele 22 de organizatii care au fondat Uniunea Postala Mondiala (ce include astazi peste 190 de tari).

Oficialii Postei Romane apreciaza ca liberalizarea serviciilor postale gaseste institutia intr-o situatie plina de provocari insa managementul nu pare sa fie ingrijorat de competitie.

“De la inceputul acestui an activam pe o piata total liberalizata, in care exigentele sunt maxime, iar faptul ca am reusit sa ne mentinem cota de piata la nivelul anului 2012, reprezinta un succes de parcurs ce trebuie apreciat la justa valoare.”, a declarat Ion Smeeianu, directorul general al Companiei Nationale Posta Romana.

Sursa: NoCash

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.