Postul de „șofer”, printre cele mai căutate din România

 

 

Peste 45.500 de anunţuri de angajare pentru categoria „şoferi- servicii auto- curierat” au fost scoase la concurs în a doua jumătate a anului trecut, aceasta fiind categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile pe platforma de anunţuri OLX.

 

Nevoia mare de personal în acest domeniu a fost constantă în ultimul an şi jumătate, având în vedere că în aproape toate lunile această categorie a adunat cele mai multe anunţuri de angajare de pe OLX (cu excepţia lunii ianuarie 2017, când cele mai multe joburi vacante erau la categoria “muncă în străinătate”).

 

În ceea ce priveşte categoria “şoferi – servicii auto – curierat”, domeniul cu cele mai multe anunţuri de angajare scose la concurs prin OLX, datele arată că durata medie a închiderii unui anunţ este de 18 de zile.

 

Peste un sfert (26%) dintre şoferii din România câştigă peste 5.000 de lei net pe lună, informează Ziarul Financiar.

 

Oferta generoasă de locuri de muncă din categoria “şoferi – servicii auto – curierat” se reflectă şi în numărul mare de aplicanţi pentru această secţiune, acesta fiind domeniul cu cei mai mulţi candidaţi aplicanţi atât în prima jumătate a anului 2017, cât şi în primul semestru din 2018, arată datele centralizate de OLX. În medie, pentru o poziţie de şofer au aplicat 7 candidaţi în primele şase luni din 2018.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.