Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Poveşti în halate albe despre doctori de inimi

Publicat: duminică, 23 iunie 2013

O nouă întâlnire cu reuşitele incredibile din domeniul medical românesc, cele care, în general, se pierd printre dezbaterile despre incompetenţă, corupţie sau ineficienţă are loc luni seară la TVR 1. De la ora 22.00, la Poveşti în halate albe, Irina Păcurariu stă de vorbă cu profesorul doctor Radu Deac, unul dintre pionierii transplantului de cord în România, dar şi cu profesorul doctor Dragoş Vinereanu, chirurg cardiovascular. Programul poate fi urmărit în simulcast şi pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro, unde se înregistrează, de altfel, întreaga colecţie a Poveştilor în halate albe.

„Este o ediţie în care personajul principal ar putea fi inima fiecărui român, pentru că în emisiune vor fi faţă în faţă două generaţii de medici care au dus la măiestrie abilitatea de a o repara”, este de părere Irina Păcurariu, realizatoarea Poveştilor în halate albe.

Unul dintre pionierii transplantului de cord în România, profesorul doctor Radu Deac, este autorul a peste 10.000 de operaţii pe cord deschis. Este medicul care va rămâne în istoria medicinei şi ca autor al primului transplant de inimă efectuat la un copil. La Poveşti în halate albe, de luni, 24 iunie, doctorul Radu Deac va fi faţă în faţă cu prof. dr. Dragoş Vinereanu, unul dintre cei mai performanţi tineri chirurgi cardiovasculari care a desăvârşit o echipă de cercetare antrenată în mari clinici din lume, dar care s-a întors în România şi exportă, eficient şi cu succes, ştiinţă şi inteligenţă.

 

Emisiunea Poveşti în halate albe, care este parte a campaniei „De profesie medic în România”, la care TVR este partener media (si prin Telejurnalul TVR), le descoperă românilor doctori care au puterea şi dorinţa de a salva vieţi, medici care nu îşi fac doar meseria, ci se şi sacrifică pentru excelenţă. Personajele seriei Poveşti în halate albe sunt anonimii fără de care sistemul medical românesc ar fi mult mai sărac.

14.000 de medici au plecat din România în ultimii cinci ani. În acest moment, sunt, în medie, aproape doi medici la mia de locuitori, mult sub nivelul celorlalte ţări din Uniunea Europeană. Medicii români pleacă în străinătate mai ales din cauza salariilor mici şi a condiţiilor precare din spitale, conform unui studiu european realizat anul trecut. Una dintre ţintele campaniei „De profesie medic în România”, campanie provocată de Consiliul Investitorilor Străini, este creşterea numărului de medici de la 2,4 la mia de locuitori, cât este în prezent, la 2,6, în 2015.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8281

Publicat de la data iun. 23 2013. Categorii MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 septembrie 2018, 5:43
 

N
Senin
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:05
Apus: 19:10
Prognoza 25 septembrie 2018
Zi
 

NNV
Parţial însorit
19°C
Vânt: 11 km/h NNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Senin
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08 Zonele afectate : conform textului Fenomene : intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată; Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 23 – […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 24 septembrie, orele 02 – 10 Zonele afectate : Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană Fenomene : intensificări ale vântului Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN MESAJ 1 Fenomene vizate: intensificări ale vântului;Interval de valabilitate: 24 […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 3 Intervalul : 24 septembrie, orele 10 – 23 Zonele afectate : Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană Fenomene : intensificări ale vântului Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN MESAJ 2 Fenomene vizate: intensificări ale vântului;Interval de […]

Loto

Horoscop

 • 132.032 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team