Predoiu: La alegerile parlamentare s-au făcut anumite maşinaţiuni pe care eu am refuzat să le fac

În condiţiile în care am candidat eu la Parlament, nici domnul preşedinte Traian Băsescu nu câştiga alegerile, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, la Digi24.

„În condiţiile în care am candidat eu, nici domnul preşedinte nu câştiga alegerile. Acolo s-au făcut anumite maşinaţiuni pe care eu am refuzat să le fac: mita electorală. Pe de altă parte, n-a fost chiar un eşec. Am luat vreo 9.700 de voturi, lipsindu-mi vreo 200 de voturi, în condiţiile în care în alte colegii s-a intrat cu 3-3.500 de voturi (în Parlament – n.r.). Atunci, în 2008, cu notorietatea zero pe care o aveam, cu campanie electorală făcută sâmbătă şi duminică, pentru că în rest am stat la minister (Ministerul Justiţiei – n.r.), atât am luat, 9.700 de voturi”, a declarat Cătălin Predoiu, la Digi24.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru „România Liberă”, că înscrierea fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în PDL nu ar putea schimba imaginea partidului.

„Cătălin Predoiu a încercat să-şi facă propriul partid, Forţa Nouă, n-a reuşit să strângă semnăturile, a avut şi nişte discuţii cu mine, despre Mişcarea Populară – spun aceste lucruri pentru că el le-a făcut publice. Cred că el vizează alegerile prezidenţiale din 2014. (…) Trebuie să ne amintim totuşi că, din punct de vedere al capacităţilor sale electorale, Cătălin Predoiu a pierdut în 2008 alegerile parlamentare în faţa unui om care a ajuns la puşcărie, Marian Ghiveciu. Una este să ai o anumită prezenţă şi inteligenţă şi alta e să ai capacitatea de a aduce voturi: nu sunt sinonime. Şi mai este un lucru: capacitate de asumare a acţiunilor, iar aici este interesant de urmărit câte din actele normative emise de Guvernul Boc au şi semnătura domnului Predoiu. Veţi constata că cele mai multe sunt semnate de secretarii de stat”, a spus Traian Băsescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.