Pregătiri pentru etapa a doua a reţelei metropolitare de fibră optică Netcity

Indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate, etapa a doua, pentru obiectivul de investiţii „Reţeaua metropolitană de fibră optică a municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii – Netcity” au fost aprobaţi în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

În expunerea de motive se arată în, prin hotărârea CGMB 108/2008, s-a aprobat contractul de concesiune de lucrări publice pentru obiectivul „Reţeaua metropolitană de fibră optică a municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii – Netcity” încheiat între Municipiul Bucureşti şi SC UTI SYSTEMS SA şi SC Netcity Telecom SRL. Este vorba despre un contract de concesiune în sistem parteneriat public-privat, în baza căruia PMB pune la dispoziţie domeniul public pentru utilizare gratuită şi neexclusivă. Partenerul asigură finanţarea, proiectarea, execuţia, administrarea, up-gradarea şi dezvoltarea proiectului.

„În luna decembrie 2012 a fost finalizată etapa I a proiectului, prin atingerea obiectivelor de construcţie ale etapei în termenul stabilit. Etapa a doua de extindere a reţelei va fi iniţiată, conform contractului de concesiune, în baza unui studiu de fezabilitate ce a fost început în anul 2012, însă finalizarea acestuia a fost întârziată de intervenţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi Consiliul Concurenţei asupra proiectului”, se mai arată în document.

Potrivit aceleiaşi surse, pentru sub-faza I a etapei II este prevăzută o lungime totală canalizaţie Netcity de 2.126 kilometri. Termenul de finalizare a execuţiei este 31 decembrie 2020, cu o valoare totală a investiţiei estimată la 37.045.000 euro.

„Acoperirea întregului perimetru al Municipiului Bucureşti (etapa II, sub-fazele II-V) va fi realizată în condiţii tehnico-economice de fezabilitate, în baza unui nou studiu de fezabilitate, întocmit până la finalizarea etapei II, sub-faza I”, indică sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.