Premieră românească: înotătorul Paul Georgescu, sportiv susținut de Catena, a reușit traversarea Canalului Bristol, pe distanța de 25 km!

Performanță remarcabilă a celebrului înotător Paul Georgescu: este primul român care a traversat înot distanța originală a Canalului Bristol, între plaja Coney din Porthcawl și Lynmouth din Devon, de 25 de kilometri în linie dreaptă.

Această reușită i-a adus lui Paul Georgescu, sportiv susținut de Catena și membru al Catena Racing Team, titlul de „The Original Triple Crown” care certifică oficial parcurgerea înot a trei distanțe istorice: Canalul Mânecii, care desparte Marea Britanie de Franța, Canalul Nordic, care desparte Irlanda de Nord de Scoția, și Canalul Bristol, care desparte Anglia de Țara Galilor.

Românul Paul Georgescu a înotat în tandem cu John Curley (Irlanda), amândoi terminând traversarea în 10 ore și 55 de minute. A fost prima traversare în tandem înregistrată oficial în istoria de gen a Canalului Bristol!

Un alt înotător român, Avram Iancu, a încercat anul trecut să traverseze Canalul Bristol pe distanța istorică, dar s-a oprit pe malul galez lângă Whitmore Stairs, la 10 km de Porthcawl, destinația finală.

Paul Georgescu are în plan să finalizeze proiectul „Ocean’s Seven”, echivalentul „Seven Summits” al alpiniștilor care au reușit să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. Pentru a-și împlini visul, mai are doar două traversări programate pentru anul 2024!

În 2022, Paul Georgescu a fost desemnat MAN OF THE YEAR  2021 – Omul Anului de către The World Open Water Swimming Association Awards – WOWSA, cea mai mare organizație de înot în ape deschise din lume. Nominalizat pentru a treia oară consecutiv la MAN OF THE YEAR, sportivul român a cucerit titlul suprem al celei mai importante categorii prin votul publicului și al experților WOWSA, derulat între 10 și 31 ianuarie 2022.

MAN OF THE YEAR este unul dintre cele mai râvnite titluri din lume și reprezintă o recunoaștere unanimă a performanțelor unui înotător. Oficialii WOWSA îl caracterizau ca fiind un „un excelent înotător, talentat triatlonist și profesor de sport la International British School of Bucharest”.

Performanţele lui Paul Georgescu, sportiv membru al Catena Racing Team, cel mai titrat club polisportiv al unei companii din România, sunt impresionante; enumerăm doar câteva: pe 10 februarie 2021 a stabilit un nou Record Mondial omologat de reprezentanții Guinness World Records după ce a înotat 3,5 km în Lacul Snagov timp de aproape o oră (57’56”), apa având numai 4⁰C., a doborât Recordul Național de distanță înotată (72,5 km) într-o piscină olimpică în 24 de ore, este primul sportiv care a terminat Lake’s Seven Ultra Maraton, versiunea românească a Ocean’s Seven, și a reușit performanța unică de a înota în 22’44”, cea mai rapidă milă extremă numită Ice Zero (temperatura apei a fost 0,1⁰C), în Antarctica.

A devenit astfel primul bărbat din lume care a înotat o milă la Cercul Polar de Sud.

Este cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (timp record: 13h34′) și deține titlul Triple Crown (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km și Manhattan Island, SUA – 48,5 km).

Paul Georgescu a contribuit la dezvoltarea Ice Swimming-ului în România și la formarea unui lot național alcătuit din sportivi care au participat în 2022 la Campionatele Mondiale de înot în ape înghețate, de la Glogow, în Polonia; el este campion mondial la înot în ape înghețate (0,2°C) în proba de 500 metri.

Îi urăm succes în sezonul 2023 – 2024! CATENA susține Campionii!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.