Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Premierul nu mai vrea să audă de femei în adăposturi, șantajate sau hărțuite la locul de muncă

Publicat: luni, 08 mai 2017

Premierul Sorin Grindeanu afirmă că nu mai dorește să existe în România – țară atașată valorilor europene – femei care să fie victime ale violenței în familie, care să fie șantajate sau hărțuite la locul de muncă sau femei cărora li se refuză dreptul de a munci pentru simplul motiv că își doresc o familie și copii.

„Exista încă prejudecăți false, dar cu rădăcini adânci în societate, care limitează accesul femeilor în anumite zone și creează terenul fertil pentru discriminare și abuz. Mai avem de făcut pași concreți până când în România egalitatea de gen va deveni un lucru natural, care să vină din educație și din mentalitate. Nu trebuie să existe niciun domeniu la care femeile să nu aibă acces, și nicio barieră. Ele au dreptul, ca oricare dintre noi, să își urmeze propriile vise și aspirații. Cred totuși că aceasta se întâmplă în România, dar știu sigur că tot la noi se întâmplă și alte lucruri care nu trebuie să mai existe. Nu mai vreau nicio femeie în adăpost ca victime ale violenței domestice, nu mai vreau femei lipsite de apărare, nu mai vreau să văd femei șantajate și hărțuite la locul de muncă pentru favoruri sexuale și da, în mod cert, nu mai vreau să văd femei cărora li se refuză dreptul de a munci pentru simplul motiv că își doresc o familie și copii. (…) Avem în față provocări care necesită o acțiune conjugată din partea tuturor factorilor de decizie”, spune premierul Grindeanu, în mesajul transmis la conferința „Egalitatea de gen: Test pentru democrație”, organizată la inițiativa Comisiilor pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați ale Camerei Deputaților și Senatului.

În mesajul prezentat în cadrul conferinței de consilierul de stat Vladimir Ionaș, prim-ministrul subliniază că Guvernul și Parlamentul trebuie să lucreze împreună pentru a se asigura că femeile din România sunt cu adevărat protejate și sprijinite de stat și de autorități.

„Avem o legislație bună în domeniu, dar mai avem multe lucruri de făcut pentru a crea un cadru legal care să răspundă mai bine tuturor acestor provocări. Și aici mă gândesc în primul rând la transpunerea în legislația națională a prevederilor Convenției de la Istanbul pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Vă asigur de tot sprjinul Guvernului pentru îndeplinirea acestor obiective, astfel încât să avem aceste acte normative adoptate cât mai repede. (…) Cred că se impune și o schimbare a atitudinilor, comportamentului și structurilor sociale care le împiedică pe femei să se afirme mai mult”, se mai arată în mesajul șefului Executivului.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=80195

Publicat de la data mai 8 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 decembrie 2019, 4:02
 

V
Senin
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:37
Apus: 16:36
Prognoza 7 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Înnourat
7°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VSV
Predominant senin
1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-12-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 05:00 In zona : Județul Dolj: Craiova, Filiași, Podari, Leu, Argetoaia, Brădești, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Calopăr, Braloștița, Pielești, Bratovoești, Breasta, Castranova, Vârvoru de Jos, Dioști, Goiești, Teasc, Coșoveni, Orodel, Carpen, Malu Mare, Robănești, Teslui, Țuglui, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 05-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Arad: Arad, Pecica, Sântana, Chișineu-Criș, Nădlac, Curtici, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Vinga, Macea, Secusigiu, Șicula, Zimandu Nou, Șimand, Apateu, Șagu, Semlac, Sintea Mare, Beliu, Mișca, Craiva, Seleuș, Fântânele, Cermei, Șepreuș, Livada, Felnac, Zărand, […]

Loto

Horoscop

  • 246.735 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team